Hesabım
    "Bacağınızı Biraz Çeker Misiniz?" Programı Yarın Başlıyor!

    İstanbul Modern Sinema’da yıla damgasını vuran kadın yönetmenlerin filmleri seyircilerle buluşuyor.

    Bacağınızı Biraz Çeker Misiniz?” seçkisi İstanbul Modern'de başlıyor. Türk Tuborg A.Ş.’nin katkılarıyla İstanbul Modern Sinema'da yılın öne çıkan kadın yönetmenlerin filmleri seyirciyle buluşuyor.

    “Bacağınızı Biraz Çeker Misiniz?” adlı seçki, Oscar’a damgasını vuran “Me Too” hareketinden 71. Cannes Film Festivali’ndeki kadın eylemine uzanan, sinema endüstrisindeki kadın hakları ve ayrımcılığının gündem olduğu bir dönemde kadın yönetmenlerin gözünden kadın mücadelesini aktarıyor.

    Program kapsamında; bu yıl senaryosundan oyunculuğuna, film eleştirmenleri tarafından övgüyle bahsedilen, çeşitli ödüllere layık görülen Pelin Esmer’in dördüncü uzun metrajı İşe Yarar Bir Şey, her filmiyle büyük merak uyandıran, çağdaş Avrupa sinemasının en özel yönetmenlerinden Claire Denis’nin orta yaşlı, sanatçı bir kadının (Juliette Binoche) “gerçek aşkı” bulma arayışını alaycı bir dille aktardığı filmi İçimdeki GüneşNaomi Kawase’nin zarif ve ince yönetmenliğiyle, görme duyusunu kaybetmekte olan bir adamla görme engelliler için filmlere sesli anlatım metni yazan bir kadının hikayesini anlattığı Radiance, Oscar adaylığı kazanan animasyon Pervane ve Dee Rees'in dört dalda Oscar adayı filmi Savaştan Sonra gibi pek çok başarılı yapım sinemaseverlerle buluşuyor.

    Japonya’dan Fransa’ya, Afganistan’dan İran’a farklı karakterler, coğrafyalar ve diller üzerinden bir araya gelen kadın filmleri programı şu şekilde;

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top