Hesabım
    "Jurassic World 2" ABD Box Office Zirvesinde!

    ABD box office rakamları açıklandı.

    Geçtiğimiz hafta sonu için ABD box office verileri belli oldu. ABD'de hafta sonu seyirci rakamlarına göre derlenen box office listesinin zirvesi bu hafta dinozorların olurken, listede yalnızca 1 yeni film kendine yer bulabildi.

    Bu haftanın gişe lideri, usta yönetmen Steven Spielberg'ün vizyonuyla seyircilerin karşısına çıktığı günden beri sinema tarihinde önemli bir yer edinen Jurassic Park serisinin yeni devam halkası oldu. Soyu tükenen dev kertenkeleleri dirilterek seyircinin önüne sunan yeni devam halkası Jurassic World: Yıkılmış Krallık, 150 milyon dolar ile açılışını yaptı. 170 milyon dolarlık bütçesini katlayacağının sinyallerini veren devam halkası, öncülünün %28'i oranında daha düşük bir açılış yaptı. Böylece listedeki taze kan sona ermiş oldu. Listenin geri kalanında vizyonun taze filmlerinden biri yer almıyor. Listenin 2. filmi uzun süredir beklenen animasyon devam halkası İnanılmaz Aile 2 oldu. Animasyon severlerin gönlünde taht kuran ve animasyon türünün en başarılı örneklerinden biri olarak görülen 2004 yapımı İnanılmaz Aile'nin devam filmi 2. hafta sonu kapanışını 80,9 milyon dolar gibi iddialı bir rakamla yaptı. Böylece animasyon devam halkası, 2 haftada toplam 350,3 milyon dolar kazanmış oldu. Listenin 3. sırasındaki film birbirinden başarılı 8 kadın yıldızı kadrosunda toplamayı başaran soygun filmi Ocean's 8 oldu. Beyaz perdenin beğenilen serilerinden Ocean's 11'ı bu kez kadınların ellerinden bir soygunla devam ettiren film, 3. hafta sonu kapanışını 11,6 milyon dolar ile yaptı. Film böylece 100 milyon dolar barajını geçmiş oldu.

    Listenin ilk 3'ünün geride kalsa da, listede komedinin etkileri bitmiyor. Listenin 4. sırasında da vizyonun komedi filmlerinden biri yer aldı. Amerikan komedisi Yakalandın! 2. hafta sonu kapanışını 8,2 milyon dolar ile yaparak, 28 milyon dolarlık bütçesini çıkartmayı başardı. Listenin tam ortasında yer alan yapım ise devam halkası Deadpool 2 oldu. Marvel çizgi roman evreninden 21st Century Fox yapımı ile beyaz perdeye uyarlanan devam halkası, sarkastik anti kahramanı bu kez kendi topladığı ekibi X-Force ile birleştiriyor. Hafta sonunda 5,2 milyon dolar gişe elde eden devam halkası, 5. haftası itibariyle 304,1 milyon dolar kazanmış durumda... Listenin ikinci yarısını açan film, Star Wars spin-off projesi Han Solo: Bir Star Wars Hikayesi oldu. Yapım aşamasında yönetmen değiştiren Star Wars projesi, uzak gezegenlerdeki evrenin en sevilen karakterlerinden olan Han Solo'nun geçmişine ışık tutuyor. Bol yıldızlı kadrosuyla dikkat çeken, Ron Howard yapımı film 4 milyon dolar ile 5. hafta sonu kapanışını yaptı. Bütçesi açıklanmayan filmin toplam gişesi 202,1 milyon dolar... Gösterildiği festivallerden başarılı eleştiriler alan ve yılın en iyi korku filmlerinden biri olarak lanse edilen Ayin, listenin 7. sırasında yer alan film oldu. Akrabalarımızdan istemeden de olsa aldığımız mirasların üzerine anaerkil bir cehennemi oturtan korku filmi, 3. hafta sonu kapanışını 3,8 milyon dolar ile yaptı.

    Listenin 8. sırasında da vizyonun tempolu yapımlarından biri yer aldı. Aksiyon filmi Superfly, 16 milyon dolarlık bütçesine karşılık 3,3 milyon dolar kazanarak, toplamda 15,2 milyon dolar elde etmiş oldu. 

    Marvel'ın süper kahraman güzellemesi Avengers: Infinity War (Avengers: Sonsuzluk Savaşı) listenin 9. sırasında yer buluyor. 60'tan fazla Marvel kahramanını bir araya toplayan ve fantastik macerayı uzayın bilinmeyen galaksilerinden teknoloji harikası Wakanda'ya kadar yayan devam halkası 9. hafta sonu kapanışını 2,4 milyon dolar ile yaptı. Dünya çapında en iyi açılış rekorunu elde etmiş olan film, dünya çapında toplam 1,9 milyar dolar gişe ile gelmiş geçmiş en yüksek gişeye ulaşan 4. film oldu. Listenin son filmi ise 1,8 milyon dolar ile Won't You Be My Neighbor? oldu.

    ABD gişe verileri için tıklayın!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top