Hesabım
    Matt Damon ve John Krasinski’den Marc Rich Filmi Geliyor!

    Milyarder Marc Rich'i anlatacak “The King of Oil” filmi için çalışmalar başladı.

    Daha önce birkaç farklı projede birlikte çalışan Matt Damon ve John Krasinski yeni bir filmle tekrar bir araya geliyor. Vergi kaçırmak ve İran ile tartışmalı petrol anlaşmaları yapmakla suçlanan ve yurt dışına kaçan milyarder Marc Rich’i konu alacak “The King of Oil” filminin başrolü için Oscar ödüllü oyuncu Matt Damon ile görüşmelere başlandı. John Krasinski ise yapım şirketi Sunday Night Productions ile birlikte projeye destek verecek.

    Daniel Ammann’ın 2009 yılında yayınlanan “The King of Oil: The Secret Lives of Marc Rich” kitabından uyarlanacak film milyarder Marc Rich’e odaklanacak. Vergi kaçırmak, para transferi sahtekarlığı, şantaj yoluyla para elde etmek ve petrol ambargosu sırasında İran’la ticaret yapmak ile suçlanan milyarder kendisine hakkında dava açılacağını öğrendikten sonra Avrupa’ya kaçtı. Yıllarca FBI’ın en çok arananlar listesinde bulunan Rich, İngiltere, Almanya, Finlandiya ve Jamaika’da bulunduğu zamanlarda yakalanmaktan kıl payı kurtuldu. ABD Başkanı Bill Clinton 2001 yılında Oval Ofis’teki son gününde milyarderi bağışladığını açıkladı. 1996 yılında tutuklanma korkusuyla kızının cenazesine katılmayan Rich 2013 yılında 78 yaşında İsviçre’de hayatını kaybetti.

    Hakkında henüz fazla bir şey bilinmeyen “The King of Oil”in senaryosuna Joe Shrapnel ve Anna Waterhouse ikilisi imza atacak. Allyson SeegerVincent Sieber ve Uri Singer’ın yapımcı kadrosunda bulunduğu film Matt Damon ve John Krasinski’nin 3. birlikteliği olacak. 2012 yılında senaryosuna imza attıkları “Kayıp Umutlar / Promised Land” filminde birlikte rol alan ikili, son olarak 2016 yapımı 2 Oscar ödüllü “Yaşamın Kıyısında / Manchester by the Sea” filminde yapımcı olarak görev almıştı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top