Hesabım
    James Wan'a Göre DC'nin Marvel'dan Eksiği Nedir?

    "Aquaman"in yönetmeni James Wan, Marvel ve DC'yi karşılaştırdı.

    Aquaman'in yönetmeni James Wan'dan "DC vs Marvel" değerlendirmesi geldi. Entertainment Weekly'e konuşan yönetmen, Marvel'ın box office listelerindeki rekor kıran gişelerine göz atmanın ve kimi dersler çıkarmanın önemini ortaya koyarken, Marvel başarısının sırrı hakkında da çıkarımlar yaptı.

    Korku Seansı ve Ruhlar Bölgesi gibi büyük gişeli serilerin başarılı yönetmeni James Wan, Marvel'ın Rocket Racoon gibi mizah yüklü karakterlerinde kullandığı taktiğin değil, Marvel'ın Thor ve Kaptan Amerika gibi karakterlerde uyguladığı yöntemin başarı sağladığını söyledi. "Aslında Marvel'ın en inanılmaz başarısının, Kaptan Amerika ve Thor’u özellikle Amerika Birleşik Devletleri dışındaki genel izleyici kitlesi için de erişilebilir hale getirmesi olduğunu düşünüyorum" diyen yönetmen şöyle devam etti; "Kaptan Amerika adlı bir karakteri Rusya ve Çin'de genel kitleye sevdirebiliyorsanız o zaman her şey mümkündür."

    Wan da imzasını taşıyacak ilk DC Comics filmi "Aquaman"de de benzer bir yol izleyeceğini açıkladı. Tıpkı Marvel'ın süper kahramanlarını isimlerinden soyutlayıp karakterleriyle öne çıkararak seyircileriyle bağ kurmalarına izin verdiği gibi... Yönetmenin bu konuda ipleri eline alacağı da belli oluyor. "DC'ye Aquaman'ın daha büyük bir evrenin parçası olduğunu anladığımı ve saygı duyduğumu söyledim, ancak günün sonunda anlatmak istediğim hikayeyi anlatmak ve karakterini geliştirmek istiyorum." diyen yönetmen, "Filmin yönetmeni olarak bu hayatımın büyük bir parçası" diye belirtti.

    Aquaman okyanuslar altında inşa edilen Atlantis krallığının tahtının varisidir. Ancak Aquaman'in sinsi yarı-kardeşi Orm, Atlantis tahtını istemektedir. Arthur Curry, nam-ı diğer Aquaman, kendisine kalan mirasa sahip çıkmalı ve halkının başına geçmelidir...

    Game of Thrones'un savaşçı Khal Drogo'su, Conan the Barbarian'ın vahşi Conan'ı Jason Momoa'nın karakteri bir kez daha canlandıracağı filmin kadrosunda Aquaman'in sadık yardımcısı Nuidis Vulko rolündeki Willem Dafoe, Atlantis'in kraliçesi Mera'yı canlandıran Amber Heard ve Aquaman'in kötü kalpli yarı-kardeşi Orm rolünde Korku Seansı'nın Ed Warren'ı, Watchmen'in Nite Owl'u Patrick Wilson da yer alıyor.

    "Aquaman" ülkemizde 21 Aralık 2018'de vizyona girecek.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top