Hesabım
    Emre Yeksan'ın Yeni Filmi "Yuva"nın Çekimleri Bitti

    Emre Yeksan'ın yeni filmi "Yuva" kurgu aşamasına geçiyor.

    Emre Yeksan'ın yeni dram filmi Yuva'nın çekimleri tamamlandı. Dünya prömiyerini geçtiğimiz yıl 32. Venedik Uluslararası Eleştirmenler Haftası’nda yapan Körfez’in yönetmeni yeni filmi ile de merak uyandırıyor.

    Venedik Bienali çerçevesinde düzenlenen ve bağımsız sinemacıları destekleyen Biennale College - Cinema’nın 2017/18 döneminde finanse etmeye layık bulduğu üç projeden biri olan "Yuva", bu programa Türkiye’den seçilen ilk filmdi. Anna Maria Aslanoğlu’nun (İstos Film) yapımcısı olduğu film, 29 Ağustos - 8 Eylül 2018 tarihleri arasında İtalya'nın Venedik şehrinde düzenlenmesi planlanan 75. Venedik Film Festivali’nde dünya prömiyerini yapacak.

    Post-prodüksiyon süreci devam eden dram filminin çekimleri İğneada’da yapıldı. İlk filmi "Körfez"de şehirdeki çevre felaketinin ardından yeni bir dünyayı keşfetmeye başlayan bir adamın öyküsünü anlatan Yeksan, bu kez ormanda yaşayan bir adamı takip ediyor. Film, ormanda münzevi bir hayat yaşamayı seçmiş bir adamın, şehre geri getirilmeye çalışılırken, doğanın da sürece müdahil olmasıyla, evrendeki yerini arayışının hikâyesini anlatıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top