Hesabım
    Uluslararası Dostluk Kısa Film Festivali: "Dostluktan Yepyeni Bir Festival Doğdu"

    Uluslararası Dostluk Kısa Film Festivali'nin basın toplantısı bugün gerçekleşti.

    "Uluslararası Dostluk Kısa Film Festivali" Cumhurbaşkanlığı himayesinde, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle Balkon Film organizasyonunda bu yıl ilk kez gerçekleşecek. Festival, bireyselleşme ve yalnızlaşma çağında her senarist ve yönetmenin “dostluk” kavramı ile ilgili farklı ve özgün bakış açısıyla dostluğu kısa film dilinde yeniden inşa etmeye hazırlanıyor.

    Direktörlüğünü Faysal Soysal’ın ve genel sanat yönetmenliğini Mehmet Lütfi Şen’in yaptığı festivalde “dostluk” kavramını sanatın en etkili formlarından biri olan sinema aracılığıyla yeniden okuma, düşünme ve hayattaki yansımalarını çoğaltma amacıyla çeşitli konferanslar, söyleşiler, atölyeler, yarışmalar ve film gösterimleri yapılacak. Dostluk temasını uluslararası bir platformda gündeme getirmeyi amaçlayan festival, her yıl belirlenecek birer ülkede eş zamanlı film gösterimleriyle de ilki gerçekleştirecek.

    Tüm detayları önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşılacak olan festivalin, yarışma bölümü başvuruları yakında açılacak. Dostluğu kısa film dilinde yeniden inşa etmeye hazırlanan “Uluslararası Dostluk Kısa Film Festivali” tüm kısa filmleri festivale davet ediyor.

    Fethi Gemuhluoğlu’nun “İnsana dost olmak, fikre dost olmak, komşuya dost olmak, coğrafyaya dost olmak, tarihe dost olmak, kendi vücuduna dost olmak, görünene ve görünmeyene dost olmak” sözlerinden hareketle ‘Dostluk üzerine yaratılan insan ve evren ilişkisini doğrudan ya da dolaylı yoldan işaret eden Uluslararası Dostluk Kısa Film Festivali 14-15-16 Aralık 2018'de İstanbul’da gerçekleşecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top