Hesabım
    Ryan Gosling'li "Ay'da İlk İnsan" Venedik Film Festivali'ni Açacak!

    Ryan Gosling'li biyografik film "Ay'da İlk İnsan" Venedik Film Festivali'nin açılış filmi seçildi.

    Ay'da İlk İnsan 75. Venedik Uluslararası Film Festivali'nin açılış filmi olacak. 2 Oscar adaylığı bulunan yakışıklı oyuncu Ryan Gosling'in Ay'a ilk ayak basan astronot Neil Armstrong'a hayat verdiği biyografik film, "Aşıklar Şehri" ile En İyi Yönetmen ödülüne layık görülen Damien Chazelle'e ikinci kez Venedik Film Festivali'ni açma şerefini bahşedecek.

    Chazelle'in geçtiğimi yılın festival sürecinde fırtınalar estiren "Aşıklar Şehri" filmi, 2016 yılında Venedik Film Festivali'nin açılış filmiydi. Chazelle ve Gosling'i yeniden bir araya getiren "Ay'da İlk İnsan" da festivalin 75. yılının açılış filmi olacak. Festivalin tarihi boyunca Siyah Kuğu, Zoraki Radikal, DownsizingEverestBirdman ve Yerçekimi gibi pek çok beğeni toplayan film, festivalin açılışını yapmıştı. 

    "Ay'da İlk İnsan", Ay'a ilk ayak basan astronot Neil Armstrong'un NASA temelli aya gidiş görevini masaya yatırıyor ve astronotun ayak izlerini takip ediyor. Seyircilerini tarihin mihenk taşlarından birine tanıklık etmeye çağıran "Ay'da İlk İnsan" James R. Hansen’ın “First Man: The Life of Neil A. Armstrong" isimli biyografik kitabından beyaz perdeye uyarlanıyor. Corey Stoll'un bir diğer Apollo 11 astronotu Edwin “Buzz” E. Aldrin, Jr.'ı, Kyle Chandler'ın Apollo 11 ekibini toplamakla yükümlü olan Deke Slayton'ı, Jason Clarke'ın ise uçak mühendisi Edward Higgins White'ı canlandırdığı filmde "The Crown" ile yıldızı parlayan Claire Foy da Armstrong'un ilk eşi Janet Shearon'a hayat veriyor.

    75. Venedik Uluslararası Film Festivali 29 Ağustos tarihinde "Ay'da İlk İnsan"ın gösterimi ile start verecek. 8 Eylül'e kadar devam edecek olan festivalin jüri baskanlığını ise festivallerde Suyun Sesi ile ödülleri toplayan, Oscar ödüllü yönetmen Guillermo del Toro üstleniyor. 

    "Ay'da İlk İnsan" filmi 12 Ekim'de ülkemizde seyircilerin karşısına çıkacak.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top