Hesabım
    Akira Kurosawa Filmlerinin Senaristi Shinobu Hashimoto Hayatını Kaybetti!

    Japon senarist Shinobu Hashimoto 100 yaşında aramızdan ayrıldı.

    Başarılı Japon yönetmen Akira Kurosawa’nın unutulmaz filmlerinin senaristliğini üstlenen ödüllü senarist Shinobu Hashimoto aramızdan ayrıldı. 100 yaşındaki Japon senaristin zatürre nedeniyle hayatını kaybettiği açıklandı.

    Shinobu Hashimoto, 1918 yılında Japonya’nın Hyogo ilinde dünyaya geldi. Oscar ve BAFTA’ya aday gösterilen “Rashômon” ile kariyerine başlayarak büyük sükse yaptı. Akira Kurosawa ile çalışmaya devam eden senarist, “Kanlı Taht / Kumonosu-jô”, “Yaşamak / Ikiru”, “Yedi Samuray / Shichinin no samurai”, “Gizli Kale / Kakushi-toride no san-akunin” ve “Dodes'ka-den” gibi filmlere imza attı. İlerleyen yıllarda yönetmen George Lucas, “The Hidden Fortress”ın “Yıldız Savaşları” filmi için büyük bir esin kaynağı olduğunu söyledi.

    1962 yapımı “Seppuku”da Masaki Kobayashi ve 1966 yılında “The Sword of Doom”da Kihachi Okamoto ile çalışan Hashimoto, kariyerine 70’in üzerinde senaryo sığdırdı. “I Want to Be a Shellfish”, “Minami no kaze to nami” ve “Lake of Illusions” filmleri ile yönetmenliğin de tadına bakan başarılı sinemacı, 2008 yılında “I Want to Be a Shellfish”i tekrar beyaz perdeye uyarlayarak kariyerini noktaladı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top