Hesabım
    New York Film Festivali’nin Açılış Filmi “The Favourite” Olacak!

    New York Film Festivali’ne bu sene “The Favourite” teşrif edecek.

    56. New York Film Festivali’nin açılış filmi belli oldu. Son yıllarda büyük bir çıkış yakalayan Oscar adayı Yunan yönetmen Yorgos Lanthimos’un yeni filmi “The Favourite” festivalin açılışını yapacak. Bu seneki New York Film Festivali 28 Eylül-14 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek.

    Stuart Hanedanı'nın son temsilcisi Kraliçe Anne’in hüküm sürdüğü dönemin perde arkasında yaşanan politik eylemleri konu alan filmde, “The Night Manager” dizisinin Altın Küre ödüllü yıldızı Olivia Colman, Oscar sahibi Rachel Weisz, “Aşıklar Şehri” filmindeki performansı ile geçtiğimiz yıl Oscar ödülüne layık görülen Emma Stone, Nicholas Hoult, Emmy ödüllü Mark GatissJoe Alwyn ve Jenny Rainsford gibi isimler rol alıyor. Venedik Film Festivali’nde de gösterilmesi beklenen filmin Amerika vizyon tarihi 23 Kasım.

    New York Film Festivali’nin açılış filmleri, yılın geri kalanında her zaman başarılı olamıyor. Örneğin geçtiğimiz senenin açılış filmi Richard Linklater imzalı “Sıkı Dostlar” olmuştu. Kısa sürede unutulan film ödül sezonunda da adından söz ettirememişti. Robert Zemeckis’in hayal kırıklığı yaratan “Tehlikeli Yürüyüş” filmi ise 2015 yılının açılış filmiydi. Ancak “13th”, “Kayıp Kız” ve “Pi’nin Yaşamı” gibi Oscar adaylı filmler de önceki yıllarda festivalin açılışını yaptı.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top