Hesabım
    İrlanda Patates Kıtlığı’nı Konu Alan “Black 47”dan İlk Fragman Geldi!

    Drama filmi “Black 47”ın ilk fragmanı görücüye çıktı.

    1845-1852 yılları arasında yaşanan ve İrlanda’yı kırıp geçiren İrlanda Patates Kıtlığı’nı konu alan “Black 47” filminin ilk fragmanı yayınlandı.

    Drama filminin oyuncu kadrosunda “Yüzüklerin Efendisi” ve “Matrix” serileri ile tanınan Hugo Weaving, Oscar ödüllü Jim Broadbent, 2010 yapımı “Hayvan Krallığı” ile tanıdığımız James Frecheville, Oscar adaylığı bulunan Stephen Rea, Freddie Fox, “Dunkirk” ve “Kutsal Geyiğin Ölümü” filmlerinde boy gösteren Barry KeoghanMoe Dunford ve Sarah Greene yer alıyor. Yönetmen koltuğunda ise filmin senaryosunda da imzası bulunan Lance Daly oturuyor.

    Yıllardan 1847’dir ve iki senedir süren Büyük Kıtlık, İrlanda’yı kırıp geçirmiştir. Ülke dışında İngiliz ordusu için savaşan Feeney adında İrlandalı bir asker evine dönmek ve ailesine kavuşmak için kışlasını terk eder. Feeney askerde korkunç olaylara tanık olmuştur ama hiçbir şey onu, insanlarına gaddarca davranan kıtlığın yarattığı yıkıma hazırlayamaz. Ülkede artık kanun ve düzen kalmamıştr. Feeney, yokluğunda annesinin açlıktan öldüğünü ve İngilizlerin kardeşini asarak infaz ettiğini öğrenir. Artık kaybedecek hiçbir şeyi kalmayan asker, ailesinin intikamını almak için tehlikeli bir yola baş koyar.

    Prömiyerini Berlin Uluslararası Film Festivali’nde gerçekleştiren “Black 47” 5 Eylül tarihinde İrlanda’da vizyona girecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top