Hesabım
    "Mission: Impossible - Yansımalar" ABD Box Office Zirvesinde!

    "Mission: Impossible - Yansımalar" ABD box office listesinin galibi oldu.

    Geçtiğimiz hafta sonu için ABD box office verileri belli oldu. ABD'de hafta sonu seyirci rakamlarına göre derlenen box office listesinin zirvesi bu hafta yeni bir filmin olurken, listede 2 yeni film kendine yer buldu.

    Bu haftanın gişe lideri yepyeni aksiyon devam halkası Mission: Impossible - Yansımalar oldu. Hollywood'un aslarından Tom Cruise'u bir kez daha ikonik ajan Ethan Hunt rolüne döndüren devam halkası açılışını 61,5 milyon dolar ile gerçekleştirdi. Serinin klasikleşen karakterleri ile yeni yüzlerini harmanlayan devam filmi, 178 milyon dolarlık bütçesinin üçte birini ilk haftadan çıkartmış oldu. Listenin 2. sırasında da vizyonun renkli yapımlarından biri yer buldu. ABBA şarkılarından ilham alan devam halkası Mamma Mia: Yeniden Başlıyoruz dev kadrosuyla 2. hafta sonu kapanışında 15 milyon dolar kazandı. Film böylece 75 milyon dolarlık bütçesini çıkartmaktan yalnızca 5 milyon dolar uzakta... Listenin 3. sırasındaki film ise Adalet 2 oldu. Oscar ödüllü Denzel Washington'ı kariyerinin en sevilen rollerinden birine döndüren devam halkası 2. hafta sonunda 14 milyon dolar kazanarak bütçesinin 62 milyon dolarlık bütçesini çıkartmış oldu.  

    Listede ilk 3 sona ererken, komedi yeniden öne çıkıyor. Listenin 4. sırasında animasyon devam halkası Otel Transilvanya 3: Yaz Tatili yer aldı. Drak ve sevimli canavar tayfasını tam kadro geri getiren animasyon macera 3. hafta sonu kapanışını 12,3 milyon dolar ile yaparak bu hafta itibariyle 80 milyon dolarlık bütçesine karşılık 119,2 milyon dolar kazandı. Listenin tam ortasında da bir animasyon yer aldı. Renkli macera Genç Titanlar Filmi açılışını 10,5 milyon dolar ile yaparak ilk haftasından 10 milyon dolarlık bütçesini çıkartmış oldu. Listenin ikinci yarısını açan yapım ise Marvel'ın yeni alametifarikası Ant-Man ve Wasp oldu. Cep boy süper kahramanlarımızı bir kez daha beyaz perdeye taşıyan devam halkası 4. hafta sonu kapanışını 8,4 milyon dolar ile gerçekleştirdi. Listenin 7. sırasında uzun süredir beklenen animasyon devam halkası İnanılmaz Aile 2 yer buldu. Animasyon severlerin gönlünde taht kuran ve animasyon türünün en başarılı örneklerinden biri olarak görülen 2004 yapımı İnanılmaz Aile'nin devam filmi 7. hafta sonu kapanışını 7,1 milyon dolar ile yaptı. Amerika gişelerinin en çok kazanan animasyon devam halkası toplam 572,7 milyon dolar kazanmış oldu. 

    Listenin son 3'ünü film ise usta yönetmen Steven Spielberg'ün vizyonuyla seyircilerin karşısına çıktığı günden beri sinema tarihinde önemli bir yer edinen Jurassic Park serisinin yeni devam halkası oldu. Soyu tükenen dev kertenkeleleri dirilterek seyircinin önüne sunan yeni devam halkası Jurassic World: Yıkılmış Krallık6,7 milyon dolar ile 6. hafta sonu kapanışını yaptı. Film, 170 milyon dolarlık bütçesine karşılık 397,5 milyon dolar kazanmış durumda... Listenin 9. sırasını ise yine bir aksiyon filmi kaptı. Hollywood'un son dönem gözdelerinden Dwayne Johnson başrollü aksiyon filmi Gökdelen 3. hafta sonu kapanışını 5,4 milyon dolar ile gerçekleştirdi. Listenin son sırasında da bir gerilim yer aldı. Amerikan geleneğini bir kez daha beyaz perdeye taşıyan İlk Arınma Gecesi 4. hafta sonu kapanışını 2,2 milyon dolar ile yaptı.

    ABD gişe verileri için tıklayın!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top