Hesabım
    "Suspiria" Uyarlaması Orijinalinden İki Katı Uzun Olacak!

    "Suspiria"nın resmi uzunluğu açıklandı.

    Suspiria yeniden uyarlamasının resmi süresi açıklandı. Kült korku filmi "Suspiria"nın üzerinden 41 yıl geçmişken gelen yeniden uyarlama, 1977 yapımı öncülünün tamı tamına 1 saati uzun olacak. Orijinal film 92 dakika sürerken, "Sen Benimsin” ve Oscar ödüllü "Beni Adınla Çağır” filmleriyle tanınan İtalyan yönetmen Luca Guadagnino'nun imzasını taşıyan yeniden uyarlama ise 152 dakika sürecek.

    Uzun film süresi, Guadagnino’nun orjinali yeniden ele alma konusunda ortaya koydukları ile ilgili bir çok merak uyandırıyor. Öncelikle şimdiye kadar gelen tanıtım videolarına göre Guadagnino, dans sekansları içeren, aynı anda duygusal ve ürkütücü bir doğaya sahip bir film ortaya koyacak. 46 yaşındaki İtalyan yönetmenin zamanını atmosferi geliştirerek ve bu sahneleri uzatarak kurmak isteyeceğine inanmak zor değil. Uzatılmış yakın çekimler ve yavaş geçişlere olan sevgisi sadece film için daha korkunç bir atmosfer kurmaya yardımcı olmakla kalmayıp, filmin daha uzun olmasına da sebep olacaktır.

    Filmde, dünyaca ünlü bir dans okulunun merkezinden bir karanlık yükseliyor. Amerikalı bir genç kadın olan Susie Bannion, 1977 yılının Berlin'inde dünyaca ünlü bir dans okulu Markos Tanz Company'e kabul edilmiştir. Tam da Susie'nin okula varışıyla birlikte, bu prestijli okulun başka bir öğrencisi olan Patricia gizemli bir şekilde ortadan kaybolur. Okulun devrimci sanat yönetmeni olan Madame Blanc, okulun ününü kazanmasını sağlayan eğitmendir. Onun rehberliğinde Susie balede olağanüstü bir ilerleme kaydederken, Sara isimli bir kızla da arkadaş olur.  Zaman içerisinde iki genç kadın ve yas tutan bir psikoterapist bu prestijli okulun ve yöneticilerinin karanlık bir sırrı sakladıklarından şüphelenmeye başlarlar... 

    “Elli Ton / Fifty Shades” serisi ile tanınan Dakota Johnson'ın Susie Bannion'a hayat verdiği filmde, eklektik müdüreyi ise Oscar ödüllü Tilda Swinton canlandırıyor. Genç yaşına rağmen Hollywood'un tanınan yüzlerinden biri olmayı başaran ve projeleri ardı ardına dizilen Chloë Grace Moretz, Hollywood'un yeni yeni keşfetmeye başladığı Mia GothAngela Winkler ve Sylvie Testud gibi isimlerin yer aldığı yeniden uyarlama "Suspiria" 29 Eylül'de ülkemizde vizyona girecek.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top