Hesabım
    "Yarı Yol" Filminin Basın Toplantısı Gerçekleşti

    "Yarı Yol" filminin basın toplantısında filme dair detaylar paylaşıldı.

    Mehmet Ali Gündoğdu’nun Yarı Yol filminin basın toplantısı gerçekleşti. Kadrosunda Wilma EllesMurat RızaoğluKerem Göğüş, Haldun BoysanHüseyin Elmalıpınar  gibi isimleri bulunduran "Yarı Yol" filmi, prodüksiyonun ismini "Yeni Akım" koyduğu bir tarzı beyaz perdeye taşıyor.

    "Yarı Yol" filmi ilhamını klasik filmleri alıp mizahi dille iç içe geçiren Korkunç Bir Film serisinden alıyor. Türk Sineması'na yeni bir boyut getirme gayesi taşıyan bu "Yeni Akım"da Türk mizah yapısı ciddi bir fille beyaz perdeye uyarlanıyor. Yönetmen Gündoğdu'nun; "Biz dünya sinema literatürlerini biraz eleştiren ve biraz da alaycı bir fille ele aldık. Alaycı ve dalgacı tavrımızı ciddi bir film edasıyla verelim istedik perdelere" diyerek, filmin içinde her konunun yer aldığının altını çiziyor.

    Mafya, aşk, komedi, sanat, dram, aksiyon gibi pek çok konuyu kapsayan, seks, Alman istihbarat teşkilatı, açlık gibi yerli sinemada pek yer bulmayan öğeleri içeren filmde klasikleşmiş kalıpların yıkılması hedefleniyor. Entelektüel mafya babalarına ve süslü Alman ajanlarına sahne olan film, herkesin kendinden bir şeyler bulabileceği bir oluşum olarak tanımlanıyor. 

    "Yarı Yol", kardeşten öte olan iki arkadaşın farklı yöne savrulan yaşamlarını konu ediyor. Benzer yaşantılara sahip iki arkadaş zamanla birbirleri için kardeşten öte olurlar. İkili hayatın tüm yükünü birlikte göğüsler. Fakat zaman ilerledikçe rüzgar ikisi için farklı yönde esmeye başlar. Farklı yollara savrulan iki arkadaştan biri adil bir kazanç, düzgün bir yaşam peşindedir. Diğeri ise güç, para ve itibar üçgeni içerisindedir. Yanlış hayatı seçen arkadaşın yürüdüğü yolun doğru olmadığını anlatmak isteyen diğer arkadaşı bunun için farklı bir yol dener ve sinemasal bir anlatımla karşı tarafa doğru yolu göstermeye çalışır. İki genç yaşadıkları hayatın sonuçlarını göreceklerdir...

    "Yarı Yol" 17 Ağustos itibariyle vizyona girecek.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top