Hesabım
    "Grinin Elli Tonu" Yönetmeninden Alcatraz Filmi Geliyor!

    "Grinin Elli Tonu" serisinde yönetmenlik yapan James Foley bu kez de ünlü hapishane Alcatraz'dan kaçış filmi çekecek.

    James Foley'nin yeni projesi Alcatraz'dan kaçış filmi olacak. "Grinin Elli Tonu" serisi üçlemesinin son iki filmi olan Karanlığın Elli Tonu ve Özgürlüğün Elli Tonu'nda yönetmen koltuğuna oturan Foley, kelepçelerden sıkılmamış gibi görünüyor. Ünlü yönetmen, ada hapishanesi olması ve kaçmanın imkansız olduğu öngörüsüyle ünlenen hapishane Alcatraz temalı bir film için kolları sıvadı.

    Thunder Road ve Hollywood Gang ortak yapımı olacak olan hapishane firarı filmi, suçları sebebiyle hapishaneye konulan bir banka soyguncusunun hikayesini anlatacak. Yapım aşamasındaki projenin ilgi çekici olan yanı ise gerçek bir hikayeden beyaz perdeye uyarlanıyor olması.

    1962 yılında Alcatraz'da cezalarını çekmekte olan mahkum Frank Morris, hapishanede arkaş olduğu mahkumlar Clarence Anglin ve John Anglin'le kaçış planı hazırlamıştı. Yataklarına kendilerine benzeyecek şekilde hazırladıkları ve sabun balmumundan yaptıkları kafaları koyan mahkumlar, kullanılmayan bir koridor aracılığıyla ana cezaevi binasından çıkmayı başarmıştı. Kendi imkanlarıyla bir sal yapan mahkumlar Alcatraz Adası'ndan ayrılmayı başarmıştı. Mahkumların sağ salim kıyıya ulaşıp ulaşamadığı bugün bile bilinmiyor. İzlerine rastlanamayan mahkumlar aradan 50 yıl geçmesine rağmen hala ABD Federal Kolluk Kuvvetleri'nin en çok aranan suçlular listesinde yer alıyor.

    Senaryosunu Ian Mackenzie Jeffers'ın üstleneceği filmin çekimlerinin başlangıç tarihi henüz açıklanmadı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top