Hesabım
    55. Uluslararası Antalya Film Festivali’nin Posteri Burada!

    55. Uluslararası Antalya Film Festivali’nden poster geldi.

    55. Uluslararası Antalya Film Festivali’nin afişi belli oldu. Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenecek olan film festivalinin afişinde bu yıl başrolde Altın Portakal Venüs Heykeli ile birlikte Antalya halkı yer alıyor. Geleneksel korteje katılan onbinlerce Antalyalı ve o anın ölümsüzleştirildiği fotoğrafın ana temasını oluşturduğu güzel festival afişi, Uluslararası Antalya Film Festivali’ni halkla bütünleştiriyor.

     Türkiye’nin ilk ve en köklü film festivalinin 55. yılındaki teması "insan" olacak. Göç, mültecilik, ekonomik, sosyal ve duygusal dışlanmışlık bağlamında dünyanın farklı ülkelerinde yaşanan ortak hikayeleri anlatan filmler ‘Çağdaş Masallar’ başlığı altında izleyici ile buluşacak. Uluslararası Antalya Film Festivali, bu yıl Türkiye’den ve dünyadan 55 filmi ağırlayacak. Cannes, Berlin gibi önemli dünya festivallerinde büyük ödül almış filmler, festival kapsamında izleyiciyle buluşacak.

    Antalya’yı küresel sinema endüstrisinin merkezlerinden biri haline getirmek, Türk sinemasının dünyaya açılımını desteklemek, sanat değeri yüksek ve nitelikli filmleri sinemaseverlerle buluşturmak için geçen yıl ‘Ulusal’ ve ‘Uluslararası’ kategoriler birleştirilmişti. Yarışma sonucunda; 'En İyi Film', 'En İyi Yönetmen,' En İyi Kadın Oyuncu', 'En İyi Erkek Oyuncu', ‘Jüri Özel Ödülü’, 'Dr. Avni Tolunay İzleyici Ödülü', 'Behlül Dal Ödülü' ile ‘Onur Ödülleri’ olmak üzere toplam 8 kategoride ödül dağıtılacak. ‘En İyi Film’ ise Altın Portakal Heykelciği ve 50 bin Avro para ödülünün de sahibi olacak. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top