Hesabım
    "En İyi Popüler Film" Kategorisi Oscar'a Dahil Oldu!

    Oscar yarışında artık "En İyi Popüler Film" kategorisi de yer alacak.

    Oscar'ın yeni kategorisi "En İyi Popüler Film" oldu. Sinema Sanatları ve Bilim Akademisi Yönetim Kurulu'nun Oscar'larda bu yeni bir kategoriyi oluşturmasının amacı ise daha geniş bir kitleyi kapsamayabilmek ve daha yüksek sayıda seyircilere ulaşabilmek...

    Hollywood'da düzenlenen gelecek yılki ödüller için yürürlüğe giren bu haber, Oscar yarışını takip eden pek çok sinema sever için olumlu karşılanacak gibi görünüyor. Zira Oscar töreninin izlenme oranı seneden seneye düşerken, geçen yıl en kötü izlenme oranlarının elde edildiği senelerden biri olmuştu. Hatta 2018'in töreni, en düşük izlenme oranı alan Akademi Ödülleri rekoru olarak kaydedildi.

    The Hollywood Reporter'da yer alan habere göre, Akademi üyelerine 2019'un sunumu için üç büyük değişikliği ayrıntılı olarak açıklayan bir mektup sunuldu; "Sayın üye, dün gece Yönetim Kurulu yeni yönetim görevlilerini seçmek ve Oscar töreninde önemli değişiklikleri tartışmak ve onaylamak için toplandı. Yönetim Kurulu, çalışanlar, Akademi üyeleri ve çeşitli çalışma grupları son birkaç ayını törene yapılacak geliştirmeleri tartışarak geçirdi. Bu gece yönetim kurulu üç önemli değişikliği onayladı." diye başlayan mektuptaki değişiklikler, Oscar töreni seyirci kitlesini arttırmayı hedefliyor.

    Normalde 4 saate yakın süren Oscar törenini 3 saate indirmek, saatini erkene çekmek ve yeni bir kategori eklemek. 9 Şubat 2020'de düzenlenecek olan 92. Akademi Ödülleri bu yeni kurallar çerçevesinde planlanacak. Akademi, önümüzdeki aylarda yeni kategorinin (Popüler Filmde Üstün Başarı) uygunluk şartlarını ayrıntılarıyla açıklayacak.

    Bu durum elbette ki Marvel'ın engellenemez yükselişine bir omuz daha vermiş oluyor. DC Comics ile süregelen gişe kapışmasından galibiyetle çıkmış olan Marvel filmlerini Oscar alırken de görebiliriz.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top