Hesabım
    8. Malatya Uluslararası Film Festivali Başvuruları İçin Son 15 Gün!

    8. Malatya Uluslararası Film Festivali başvuru süresi sona eriyor.

    8. Malatya Uluslararası Film Festivali başvuru tarihi 15 gün sonra bitiyor. Yüzü aşkın filmi konuklarıyla birlikte ağırlayacak olan 8. Malatya Uluslararası Film Festivali’ne  başvurular 1 Haziran tarihinden beri gelmeye devam ediyordu. Başvuruda bulunmak isteyenler için son günler yaklaştı. Festivalin başvuru formları, festivalin resmi internet sitesi olan malatyafilmfest.org.tr adresinde yayınlanıyor. Başvurular 31 Ağustos Cuma günü saat 17.00’a kadar devam ediyor.

    Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 8. Malatya Uluslararası Film Festivali bu yıl 9-15 Kasım tarihleri arasından gerçekleştirilecek. “Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması”, “Uluslararası Uzun Metrajlı Film Yarışması”, “Ulusal Kısa Metrajlı Film Yarışması” ve “Uluslararası Kısa Metrajlı Film Yarışması” ana yarışma kategorilerinden oluşan festivalde onlarca etkinlik ve çok sayıda programın yanı sıra sinemaseverleri çeşitli sürprizler de bekliyor olacak. 

    Ulusal ve uluslararası yarışma bölümünde ‘En iyi Film’e, Kristal Kayısı Ödülü ile birlikte 100 Bin TL para ödülü verilirken, ulusal yarışmada ayrıca En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Kurgu, En İyi Sanat Yönetmeni, Fahri Kayahan En İyi Müzik, Kemal Sunal Halk Ödülü (En İyi Film), Jüri Özel Ödülü (En İyi Film), En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Umut Vaat Eden Kadın Oyuncu, Umut Vaat Eden Erkek Oyuncu ve Türk Sinemasına Katkı Ödülleri verilecek. Festivalde ulusal sinemaya katkı amacıyla festivalin ödüllerine yenileri de eklendi. Büyük Usta Lütfi Akad adına “En İyi İlk Film Ödülü”, Ulvi Saran Jüri Özel Ödülü ve FİLM-YÖN En İyi Yönetmen Ödüllerininverileceği festivalde‘En İyi Kısa Film’e Kristal Kayısı Ödülü ile 5 bin TL para ödülü verilecek. Yarışmada ikinci kısa film 3 bin TL, üçüncü kısa film ise 2 bin TL ile ödüllendirilecek.

    Festivalde geçen yıldan itibaren, Malatya Yapım Geliştirme kapsamında, jüri tarafından seçilen ve ana teması aile olan uzun metraj bir projeye Ertem Eğilmez Aile Filmleri Yapım Destek Ödülüverilmeye başlandı. Bu yıl da 8. Malatya Uluslararası Film Festivali kapanış töreninde açıklanacak olan Ertem Eğilmez Aile Filmleri Yapım Destek Ödülü almaya hak kazanan proje, 100 Bin TL para ödülünün sahibi olacak. 8. Malatya Uluslararası Film FestivaliMalatya Yapım Geliştirme kapsamında tema sınırlaması olmaksızın başvuran ve platforma katılma hakkı kazanan projeler arasından jüri tarafından seçilen bir projeye de TRT ÖN ALIM DESTEK ÖDÜLÜ verilecek.  

    Ulusal kısa metraj kategorisindeki filmleri desteklemek amacıyla bu sene ilk defa gerçekleştirilecek TRT Kısa Film Yapım Desteği, 3 ayrı projeye 10’ar Bin TLdoğrudan yapım desteği sağlarken, diğer yandan da proje aşamasındaki filmlerin yapımcı ve yönetmenlerinin kendi filmleri üzerinde uzmanlarla çalışma ve yapacakları sunum sonrası projelerine destek bulmalarını hedefiyor.  

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top