Hesabım
    "Ahlat Ağacı" 91. Oscar Ödüllerinde "En İyi Yabancı Film" Adayımız Oldu!

    "Ahlat Ağacı" 91. Oscar ödüllerinde "En İyi Yabancı Film" dalında ülkemizi temsil edecek.

    Ahlat Ağacı bu yılın Türkiye Oscar adayı oldu. Ülkemizin dünyadaki gururu yönetmen Nuri Bilge Ceylan imzalı dram filmi bu yıl 91. kez dağıtılacak olan Oscar ödüllerinde "En İyi Yabancı Dilde Film" kategorisi için Türkiye'yi temsil edecek.

    T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ile sinema alanındaki meslek örgütü temsilcilerinden oluşan 17 kişilik seçici kurul bu yıl Oscar'a Türkiye'yi temsil etmesi için gönderilecek filmi belirledi. Sanatsal Etkinlikler Komisyonu’na başvuran 12 filmin değerlendirildiği sürecin sonunda seçilen film, Altın Palmiye ödüllü yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın Cannes Film Festivali'nin 2018 seçkisinde yer bulan dram filmi "Ahlat Ağacı" oldu. 

    Ceylan’ın yeni filminin konusu şöyle; Sinan kendini bildiğinden beri edebiyatla ilgili bir genç adamdır ve yazar olmak istemektedir. Anadolu'da doğduğu köye dönen genç adam, kitabını bastıracak parayı bulmak için tüm enerjisini harcamaya başlar ancak babasının geçmişten kalan borçları başına dert olacaktır... 

    Ceylan’ın 8. filmi kadrosunda Doğu Demirkol, Murat Cemcir, Ahmet Rıfat ŞungarHazar Ergüçlü, Akın Aksu, Ercüment Balakoğlu, Sencar Sağdıç, Serkan Keskin, Tamer Levent, Kadir Çermik ve Bennu Yıldırımlar’a yer veriyor.

    Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından düzenlenecek olan 91. Oscar töreni 24 Şubat 2019’da gerçekleşecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top