Hesabım
    FIPRESCI “Phantom Thread”i Yılın En İyi Filmi Seçti!

    Paul Thomas Anderson FIPRESCI tarafından üçüncü kez onurlandırıldı.

    FIPRESCI ya da uzun adıyla Uluslararası Film Eleştirmenleri Federasyonu’nun her yıl dağıttığı Büyük Ödül’ün (Grand Prix) sahibi bu sene “Phantom Thread” oldu. Ödülü daha önce “Manolya” ve “Kan Dökülecek” filmleriyle 2000 ve 2008 yıllarında yıllarında kazanmış olan yönetmen Paul Thomas Anderson bu ödülü üç kez kazanan ilk yönetmen oldu. Ödül, usta yönetmene 21 Eylül’de San Sebastian Uluslararası Film Festivali’nin açılış töreninde takdim edilecek.

    Temmuz 2017’den beri vizyona giren tüm filmlerin yarışabildiği ödül, 473 uluslararası film eleştirmeni ve gazetecinin oylarıyla belirlendi. “Phantom Thread”in rakipleri arasında; Pawel Pawlikowski’nin Cannes’da En İyi Yönetmen Ödülü’nü alan “Soğuk Savaş”ı, Martin McDonagh’ın Oscar, BAFTA ve Altın Küre ödüllü “Üç Billboard Ebbing Çıkışı, Missouri” filmi ve Lucrecia Martel imzalı “Zama” vardı.

    FIPRESCI Büyük Ödülü ilk olarak 1999 yılında dağıtıldı. Ödülü geçtiğimiz sene “Umudun Öteki Yüzü” filmiyle Finlandiyalı sinemacı Aki Kaurismaki kazanmıştı. Ödüle daha önce layık görülen yönetmenler arasında Michael Haneke, Richard Linklater, Pedro Almodovar, Jean-Luc Godard, Cristian Mungiu, George Miller ve Nuri Bilge Ceylan gibi isimler bulunuyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top