Hesabım
    "Crazy Rich Asians" ABD Box Office Zirvesinde!

    "Crazy Rich Asians" Amerika'da gişe liderliğini kaptı.

    Geçtiğimiz hafta sonu için ABD box office verileri belli oldu. ABD'de hafta sonu seyirci rakamlarına göre derlenen box office listesinin zirvesi bu hafta değişmezken, listede 2 yeni film kendine yer buldu.

    Bu haftanın gişe lideri de vizyondaki 2. haftasını kutlayan Crazy Rich Asians oldu. Asya'dan gelen komedi filmi ABD gişesindeki ikinci hafta sonunda 25 milyon dolar elde etti. Film böylece 30 milyon dolarlık bütçesine karşılık toplamda 76,8 milyon dolar elde etmiş oldu. Filmin devam halkası için hazırlıklar şimdiden başladı... Listenin 2. sırasında yer alan film sualtı aksiyonu Meg: Derinlerdeki Dehşet oldu. Tarih öncesinden kalma dev bir köpek balığını uçsuz bucaksız okyanuslara salan aksiyon filmi 3. hafta sonu kapanışını 13 milyon dolar ile yaptı. Filmin başrolünde aksiyon yapımlarının aranan yüzü Jason Statham yer alıyor. Listenin 3. sırasında vizyonun aksiyon dozu düşüyor. Amerikan kadın komedilerinin sevilen yüzü Melissa McCarthy başrollü komedi filmi Edepsiz Kuklalar açılışını 10 milyon dolar ile yaptı. Filmin bütçesi ise 40 milyon dolar...

    Listenin ilk 3'ünü takip eden film aksiyon devam halkası Mission: Impossible - Yansımalar oldu. Hollywood'un aslarından Tom Cruise'u bir kez daha ikonik ajan Ethan Hunt rolüne döndüren devam halkası 4. hafta sonu kapanışını 8 milyon dolar ile gerçekleştirdi. Serinin klasikleşen karakterleri ile yeni yüzlerini harmanlayan devam filmi, 178 milyon dolarlık bütçesini aşmayı başardı. Listenin tam ortasında vizyonun iç ısıtan yapımlarından biri yer alıyor. Bir nesli etkileyen çizgi film Winnie the Pooh'tan ilham alan Christopher Robin, bu hafta listenin tam ortasında yer alan film oldu. Ewan McGregor başrollü film 4. hafta sonu kapanışını 6,3 milyon dolar ile gerçekleştirdi. Listede ilk yarı geride kalırken, aksiyon tekrar öne çıkıyor. Devlete bağlı gizli bir emniyet örgütünün bir tanığı korumak için verdiği mücadeleyi gözler önüne seren aksiyon filmi Mile 22, 2. hafta sonunda 6 milyon dolar gişe elde etti. 50 milyon dolar bütçeli aksiyon filmi bu hafta itibariyle bütçesinin yarısını çıkartmış oldu. Listenin 7. sırasında yer alan film ise tarihin tozlu sayfalarından geldi. İnsan ve onun en yakın dostu olarak bilinen köpeğin bağlarının ilk tomurcuklandığı zamanı ele alan Alpha bu hafta 5,6 milyon dolar kazandı. Tarih öncesi çağlarda geçen macera filminde bir kurt ile bir delikanlının dostluğuna şahit oluyoruz.

    2 Oscar adayı Spike Lee’nin yönetmen koltuğuna geçtiği Karanlıkla Karşı Karşıya, gişedeki 3. hafta sonunda 5,3 milyon dolar kazandı. Başrollerini Star Wars evreninin Kylo Ren’i Adam Driver ve “Ballers” dizisiyle tanıdığımız John David Washington'ın üstlendiği film, prömiyerini gerçekleştirdiği Cannes Film Festivali’nden Büyük Jüri Ödülü ile dönmüştü. Listenin 9. sırasında vizyonun son taze filmi A.X.L. yer buldu. "Alpha"yla aynı konuyu paylaşsa da, patili kahramanını çarklar ve devrelerden yaratan bilim kurgu filmi ilk haftasında Listenin son filmi ise, 1 yıldır vizyon tarihi sürekli değişen ve seyircilerle buluşuğ buluşamayacağı muamma haline gelen korku filmi Slender Man oldu. Teknolojinin imkanları ile yaratılan modern şehir efsanesinin beyaz perde macerası 3. haftasında 2,7 milyon dolar kazandı. Böylece film şimdiden 10 milyon dolarlık bütçesini ikiye katlamış oldu.

    ABD gişe verileri için tıklayın!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top