Hesabım
    Bulgar Dramı "Radiogram"dan İlk Altyazılı Fragman!

    Bulgaristan yapımı dram filmi "Radiogram"dan ilk altyazılı fragman yayınlandı.

    Bulgaristan yapımı dram filmi Radiogram'dan altyazılı fragman burada. Bu yıl düzenlenen 37. İstanbul Film Festivali'nin de seçkisinde yer bulan dram filmi "Radiogram", oğluna radyo olabilmek için 100 kilometre yürümeyi göze alan bir babanın hikayesini konu ediyor. Demirperde günleriyle ilgilenenlerin büyük keyif alacağı, “müzik özgürlüktür” ifadesine yeni bir anlam katan "Radiogram", gerçek bir hikayeden beyaz perdeye uyarlanıyor.

    Gerçek bir hikayeden esinlenilen film 1971 yılında geçiyor. Bulgaristan komünist rejimin etkisi altındadır. İnsanların ezildiği bu dönemde dini ifadeler ve batı kaynaklı müzik gibi birçok şey ulusal tehdit olarak kabul edilir. BBC, Deutsche Welle, Özgür Avrupa Radyosu ülkede yasaklananlar arasındadır. Bu zorlu koşullarda Rodop Dağları’nda yaşayan bir baba rock'n'roll delisi olan küçük oğluna yeni bir radyo almak ister. Fakat bunun için 100 kilometre yürüyerek şehre gitmesi gerekir. Oğlunun isteğini yerine getirmeye karar veren baba her şeyi göze alarak zorlu bir yolculuğa çıkar...

    İlk uzun metraj filmine imza atan Rouzie Hassanova’nın yönetmen koltuğunda oturduğu filmin oyuncu kadrosunda genç yetenek Alexander Hadjiangelov, Yana TitovaAleksandar Aleksiev gibi isimler yer alıyor. "Radiogram" 21 Eylül'de sinemalarda olacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top