Hesabım
    Woody Allen "Mola" Veriyor, 2020'ye Kadar Yeni Film Yok!

    Tartışmalı yönetmen Woody Allen kariyerine ara verdiğini açıkladı.

    Woody Allen kariyerine ara verdiğini açıkladı. 1974'ten bu yana kıdemli yönetmen için ilk kez böyle bir mola söz konusu oldu. Ödüllü yönetmenden 2020'ye kadar bir film gelmeyeceği açıklandı.

    Allen’ın 48. uzun metrajlı filmi A Rainy Day in New York, bu yıl sonuna kadarlık bir süre içinde belirlenecek olan yayın tarihi sonrası Amazon üzerinden seyircileriyle buluşacak. Bunun dışında, 82 yaşındaki film yapımcısının ajandasında yeni bir film projesi yok. Yalnızca 2020 yılında gelecek olan isimsiz bir Woody Allen projesi mevcut.

    Allen’ın çalışma hızı modern sinemada benzersizdir. Geçtiğimiz 44 yıl boyunca her yıl yeni bir filmi yazdı, yönetti ve yayınladı. 2016 yılında Amazon ile beş uzun metraj film anlaşması imzalayan yönetmen, Dönme Dolap ve "A Rainy Day in New York"u teslim etti. Yani hala 3 filmlik sözleşmesi bulunuyor.  

    Page Six'te yer alan haberde; "Woody çalışmayı sever. Asla tatil yapmaz. Ancak maddi bir destek bulana kadar bu sene mola verecek" dendi. Adı açıklanmayan bir kaynak ise; "Filmleri para kazandırmıyor. Yıllardır  bir finansörden diğerine gidiyor. Hatta Avrupa'ya bile gitti. Ama artık seçenekleri tükendi." dedi. Ancak Allen’in temsilcilerinin, 2020 projesini finanse etmede herhangi bir sorunu olduğunu reddettikleri söyleniyor. 

    Bu yıl Ocak ayında, Amazon’un önceki stüdyo başkanı Roy Price ile yapılan anlaşmanın hala geçerli olup olmadığı şüpheleri baş göstermeye başladı. Allen’in üvey kızı Dylan Farrow tarafından Allen'a yöneltilen cinsel taciz iddiaları ışığında pek çok ünlü isimden tepki çeken Allen'ın sektördeki imajı ciddi anlamda lekenlenmiş oldu. Hatta "A Rainy Day in New York"un oyuncuları Timothée ChalametRebecca Hall ve Griffin Newman filmden kazandıkları parayı, sektördeki kadın tacizine tepki gösteren "Time's Up" hareketine bağışlamışlardı. Yönetmenle çalışmış olan Oscar ödüllü Greta Gerwig, iki Akademi Ödülü sahibi usta oyuncu Michael Caine, ünlü oyuncu Colin Firth ve Oscar adayı Ellen Page gibi oyuncular da bir daha asla yönetmenle çalışmayacaklarını belirtmişlerdi.

    Pek çok medya kaynağı, "Görüş birliği, Amazon'un yüklü para ödemek zorunda kalsa bile söz konusu yönetmenle olan bağını koparmaktan başka çaresi yok" diye belirtti.

    Yakın zamana kadar Allen'ın ödül alma ihtimalini yükseltmesi ve sektördeki adı sebebiyle pek çok ünlü oyuncuyu düşük ücretlerle filmlerinde boy göstermeye ikna edebildiği biliniyordu. Allen’in filmleri yedi oyuncuya Oscar kazandırmanın yanı sıra yönetmenin kendisine de dört ödül kazandırdı. Şimdi ünlü yönetmenin verdiği molanın kalıcı olup olmayacağı konuşuluyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top