Hesabım
    Türkiye’nin Oscarları, Antalya Film Festivali’nde Dağıtılacak!

    Uluslararası Antalya Film Festivali'nde dünyanın kalbindeki yönetmen Ferzan Özpetek ve sinemada 20. yılını kutlayan Cem Yılmaz'a ‘Yaşam Boyu Başarı Ödülü’ verilecek.

    55. Uluslararası Antalya Film Festivali geri sayıma geçti. Bu yıl 29 Eylül – 5 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek Uluslararası Antalya Film Festivali'de dünyanın kalbindeki yönetmen Ferzan Özpetek ve sinemada 20. yılını kutlayan Cem Yılmaz'a ‘Yaşam Boyu Başarı Ödülü’ verilecek.

    Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde bu yıl 55’incisi gerçekleştirilecek Uluslararası Antalya Film Festivali programı, Festival Başkanı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kültür Ve Turzim Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Erkin Yılmaz, Artistik Direktör Mirsad Purivatra, Sanat Direktörü Mike Downey ve Film Forum Direktörü Zeynep Atakan’ın katıldığı basın toplantısıyla açıklandı. 55 filmin yer aldığı zengin bir programla 55. kez sinemaseverleri selamlamaya hazırlanan sürprizlerle dolu festival 29 Eylül - 5 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

    Bu yılki Onur Ödülleri’nin Macaristanlı usta yönetmen Bela TarrItır Esen ve Ömer Vargı’ya verileceği festival, iki Oscar ödüllü İranlı yönetmen Asghar Farhadi’nin de katılacağı ‘Everybody Knows/Herkes Biliyor’ filmimin Türkiye prömiyeriyle açılacak.

    Türkiye Sinema Endüstrisi Ödülleri Geliyor!

    Antalya’nın uluslararası dünyada verilen sektör ödüllerinin Türkiye’de verilmesine öncülük edeceğini söyleyen Antalya Büyükşehir Başkanı Menderes Türel, gelecek yıldan itibaren festivalde ‘Türkiye Sinema Endüstrisi Ödülleri’ verileceğini açıkladı. Türel ‘Amerika'nın OSCAR, İngiltere'nin BAFTA, İtalya'nın DONATELLO, Fransa'nın SEZAR, Arjantin'nin MARTİN FİERRO, Japonya'nın JAPANESE, Kore'nin DAEJONG ödülleri gibi Türk üretimlerini de ödüllendireceğiz. Bu yıl vizyona girmiş tüm filmlerin yanı sıra festivallerde gösterilen bağımsız filmler de ‘Türkiye Sinema Endüstrisi Ödülleri’nde değerlendirilecek’ diye konuştu. Yapımcı, yönetmen, oyuncu, müzisyen, sanat yönetmeni, ışıkçı, sesçi, montajcı, efekt, renk düzeltme, ses tasarımı gibi sektördeki herkesin ödüllendirilmesini önemsediklerini ifade eden Türel, Türkiye Sinema Endüstrisi Ödülleri’nin çok önemli bir boşluğu dolduracağını söyledi.

    Uluslararası Yarışma Jürisinde Kimler Var?

    Başkanlığını, geçtiğimiz yıl "Melekler Beyaz Giyer" filmiyle Altın Portakal ödülü sahibi Yönetmen Vivian Qu'nun yapacağı Uluslararası Yarışma Jürisinde ödüllü İtalyan yazar ve senarist Maurizio Braucci, Romen yeni dalga sinemasının öncülerinden FIPRESCI ödüllü yapımcı/ yönetmen Calin Peter Netzer, Doha Tribeca Film Festivali Kültür ve Sosyal İçerik direktörlüğünü yapan Fatma El Remaihi ve ülkemizi ulusal ve uluslararası alanda temsil eden oyuncu Belçim Bilgin yer alıyor.

    Festival Mekanları Nereler?

    55. Uluslararası Antalya Film Festivali, gelenekselleşmiş mekanı olan Cam Piramit ve AKM alanının içinde yer aldığı Festival Vadisi’nde sinemaseverlerle buluşacak. Bu yıl ilk kez Konyaaltı Sahil Park'ta yer alan açık hava gösterim alanının da programa dahil edildiği festivalde, 2 kapalı ve 1 açık hava olmak üzere 3 mekanda gösterimler gerçekleşecek.

    Antalya’yı küresel sinema endüstrisinin merkezlerinden biri haline getirmek, Türk sinemasının dünyaya açılımını desteklemek, sanat değeri yüksek ve nitelikli filmleri sinemaseverlerle buluşturmak için geçen yıl ‘Ulusal’ ve ‘Uluslararası’ kategoriler birleştirilmişti. Bu yıldan başlayarak festival programına eklenen ‘Türkiye Panoraması’ bölümünde ise temelleri Forum’da atılan, çoğu ulusal ve uluslararası film festivallerine seçilmiş; ödül almış Türk filmleri olmak üzere Türkiye yapımı filmler gösterilecek. Yarışma sonucunda; 'En İyi Film', 'En İyi Yönetmen,' En İyi Kadın Oyuncu', 'En İyi Erkek Oyuncu', ‘Jüri Özel Ödülü’, 'Dr. Avni Tolunay İzleyici Ödülü', 'Behlül Dal Ödülü' ile ‘Onur Ödülleri’ olmak üzere toplam 8 kategoride ödül dağıtılacak. ‘En İyi Film’ ise Altın Portakal Heykelciği ve 50 bin Avro para ödülünün de sahibi olacak. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top