Hesabım
    İtalyan Yönetmenden Harvey Weinstein'e Destek!

    Luciano Silighini Garagnani, Venedik Film Festivali'nden Harvey Weinstein'e destek verdi.

    Vincenzo PINTO / AFP

    Luciano Silighini Garagnani'den tepki çeken hareket! İtalyan yönetmen Luciano Silighini Garagnani, Suspiria'nın Venedik Film Festivali'nde gerçekleşen dünya prömiyerinde kıyafeti ile yankı uyandırdı. The Hollywood Reporter'da yer alan habere göre yönetmen, üzerinde Weinstein'in olduğu, "Weinstein masumdur" sloganıyla süslenmiş bir t-shirt giyerek törene katıldı.

    İtalya'nın geri planda kalan yönetmenlerinden biri olan Luciano Silighini Garagnani, provokatör ve sağcı bir muhafazakar olarak biliniyor. Donald Trump'un başkanlık kampanyasına para bağışladığı ve geçmişte Berlusconi'yi desteklediği iddia edilen yönetmen, Berlusconi'yi iyi bir ışıkta göstermeye çalıştığı bilinen ve senaryosunu henüz yayınlanmamış bir biyografiden alan bir film üzerinde çalışıyor. Dünyanın en güçlü kişilerinden biri olarak görülen eski İtalya Başbakanı Berlusconi, vergi kaçakçılığı ve reşit olmayan bir bireyle para karşılığı ilişkiye girmek suçlarından hapis cezasına çarptırıldı.

    Hollywood'un mega yapımcılarından Harvey Weinstein'in meslek hayatında geçirdiği 20 yılı aşkın süre içerisinde pek çok kadın oyuncuya tacizde bulunduğu ortaya çıkmıştı. Taciz mağduru kadın oyuncuların bir bir öne çıkması sonucu Hollywood'ta "Me Too" hareketi başlamış ve tacize uğrayan kurbanlara destek sağlanmıştı. Bilinçlendirme hareketi sonucunda Weinstein'in taciz mağdurlarından kimileri dava açtı. Weinstein kendisine yöneltilen cinsel taciz ve tecavüz suçlamalarının asılsız olduğunu iddia etmeye devam ediyor.

    Venedik Film Festivali genel müdürü Alberto Barbera, Garagnani'nin hareketinin "aptalca bir hamle" olduğunu belirtse de, yönetmen hakkında herhangi bir işlem yapılmadı. Festival, sektördeki cinsiyet eşitsizliğine değinmek adına yeterince çaba göstermemekten suçlanıyordu. Festival geçtiğimiz hafta, cinsiyet eşitliğini hedefleyen bir anlaşma imzaladı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top