Hesabım
    "Crazy Rich Asians" ABD Gişesinin Son 9 Yıldaki En Başarılı Hollywood Romantik Komedisi Oldu!

    "Crazy Rich Asians" çılgın istatistikler elde etmeye devam ediyor.

    Crazy Rich Asians yeni bir kilometre taşı elde etti. 1993 yapımı "The Joy Luck Club"tan beri ilk Batılı Asyalı-Amerikalı oyuncu kadrosuna sahip Hollywood stüdyo filmi olmasıyla öne çıkan "Crazy Rich Asians", birbirini izleyen üç hafta boyunca gişenin zirvesi olmuş ve etnik açıdan çeşitli bir izleyici kitlesine hitap etmeyi başarmıştı.

    Jon M. Chu'nun eleştirmenlerin beğenisini toplayan filmi, Amerikan gişelerinin on yıla yakın süre içerisindeki en başarılı Hollywood stüdyo tipi romantik komedisi olmayı başardı. Toplam gişesini 117 milyon dolara yükselten film, böylece hem Amy Schumer'ın Trainwreck filmiyle elde ettiği 110.2 dolarlık gişeyi ve hem de en başarılı Hollywood romantik komedisi ünvanını kazanmış oldu.

    Bu sıralama Oscar adaylığı kazanan Umut Işığım filmini kapsamıyor. David O. Russell tarafından yönetilen film 132,1 milyon dolar hasılat elde etmişti ancak filmin yapım şirketi, Harvey Weinstein'ın bağımsız film şirketi olan Weinstein Co. idi.

    Beyaz perdede nesli tükenmekte olan bir tür haline gelen romantik komedinin yeni galibi olan "Crazy Rich Asians", Ağustos ayının ortalarında Amerika'da vizyona girmişti. Film seyirciyle buluştuğundan beridir, son birkaç yıldır ABD'de gişesindeki genel komedi çöküşüne meydan okumaya devam ediyor. 

    30 milyon dolar bütçeli film, köpekbalığı aksiyonu Meg: Derinlerdeki Dehşet ve Tom Cruise başrollü Mission: Impossible - Yansımalar ile birlikte, beklenenden daha iyi bir Ağustos gişesinin elde edilmesini sağladı. Bu yılın verileri, Ağustos 2017'nin kasvetli verilerine göre % 30'luk bir artış gösteriyor. Küçük bir dipnot: "Crazy Rich Asians"a ek olarak "Meg: Derinlerdeki Dehşet"in de yapımını üstlenen Warner Bros. tüm Ağustos ayı ulusal gelirlerinin %26'sını elde etmiş oldu.

    Sinemada çeşitliliğin arttığını görmek sizce de güzel değil mi?

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top