Hesabım
    2011 Norveç Saldırılarını Konu Alan “22 July”dan İlk Fragman Geldi!

    Filmin yönetmenliğini Oscar adayı Paul Greengrass üstleniyor.

    Yakın tarihin en kanlı terörist saldırılarından biri olan 2011 Norveç saldırılarını konu alan “22 July” filminden ilk altyazılı fragman ve poster yayınlandı. Film, prömiyerini bu hafta Venedik Film Festivali’nde gerçekleştirecek.

    Medusa Darbesi”, “Uçuş 93”, “Son Ültimatom” ve “Kaptan Phillips” gibi unutulmaz filmlere imza atan Oscar adayı İngiliz yönetmen Paul Greengrass’ın kamera arkasına geçtiği film, oyuncu kadrosunda Anders Danielsen Lie, Jon Øigarden, Thorbjørn HarrOla G. Furuseth ve Jonas Strand Gravli gibi isimleri ağırlıyor. Åsne Seierstad’ın “One of Us” isimli kitabından uyarlanan filmin senaryosunu da yönetmen Greengrass kaleme alıyor.

    22 Temmuz 2011 tarihinde aşırı sağcı terörist Anders Behring Breivik, Norveç’i kana buladı. Başkent Oslo’nun hemen dışındaki Utøya Adası’nda düzenlenen İşçi Partisi Gençlik Kampı’nı basan terörist 77 kişinin canını aldı. Yakın geçmişte yaşanan bu korkunç olayı beyaz perdeye aktaran film, yaşananları üç farklı bölümde anlatıyor: saldırıdan kurtulanlar, Norveç’in siyasal liderliği ve davada görev alan avukatlar.

    “22 July” 10 Ekim tarihinde Netflix’te izleyicilerin beğenisine sunulacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top