Hesabım
    Yol'cu Abbas

    Abbas Kiarostami'nin İstanbul ziyareti!<br />

    İran sinema devriminin en önemli isimlerinden Abbas Kiarostami, Akbank Sanat'ta açılan Kar ve Yol sergisi için İstanbul'daydı. Dün akşam Beyoğlu'nun girişinde yer alan sergi mekanında sanatçı ile bir söyleşi gerçekleştirildi.

    Daha önce İstanbul Film Festivali'nden ödül alan Abbas Kiarostami, programın başında bir giriş konuşması yapmaya reddederek hemen seyircilerden soru almaya başladı. Gelen sorular sinemacının Biletler filmindeki uluslararası sinemacılık serüveninden, şairliğine kadar uzanıyordu.

    Sorular doğrultusunda İran'da film yapma tecrübelerini de anlatan yönetmen, rejime yakın olan sinemacıların aldığı imkanlara sahip olamadıklarını belirtti. Sinemanın 100 yıl sonraya kalıp kalmayacağı şeklinde bir soruya ise, sinemanın ticari düşünen yapımcıların eline geçmesinden dolayı duyduğu kaygıları uzun uzun anlattı.

    Söyleşinin en keyifli bölümleri ise, Kiarostami'nin film deneyimlerini anlattığı bölümlerdi. Yönetmenin çalıştığı amatör bir oyuncunun çekimlerde sıkılıp, "ben gideyim artık yerime kızım gelsin" dediğini aktarması seyirciden büyük alkış aldı.

    Dünya sinemasının ustası söyleşiyi, kendisini 1,5 saat boyunca dikkatle dinleyen seyircinin acıkmış olabileceğini düşünerek bitirdi.

    Yolculukları esnasında İstanbul'a uğrayan yönetmenin fotoğraf ve video çalışmaları, 9 Aralık tarihine kadar Akbank Sanat galerisinde görülebilir. Kar ve Yol sergisinden iki örneği aşağıda bulabilirsiniz!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top