Hesabım
    "Baba Nerdesin Kayboldum" Sinemalarda!

    Yerli dram filmi "Baba Nerdesin Kayboldum" vizyona girdi.

    Baba Nerdesin Kayboldum sinemalarımızda dönmeye başladı. Bireysel bir hikaye üzerinden seyircilerinin yüreğine dokunan ve herkesin kendinden bir şeyler bulabileceği yerli dram filmine biletlerinizi hemen buradan alabilirsiniz! 

    Baran Akbulut’un başrolünü üstlendiği filmin kadrosunda güzel oyuncu Yıldız Çağrı AtiksoyYiğit Kirazcı, “Tabula Rosa” filminde boy göstermiş olan Bestemsu ÖzdemirTomris Çetinel ve Murat Göksu da yer alıyor.

    Aşkın yıllardır sinema sektöründe çalışan bir adamdır. Ancak bir türlü hayal ettiği yerlere gelememiş ve olmak istediği kişi olamamıştır. Hayal kırıklığı içinde yaşayan Aşkın'a bir kötü haber de memleketten gelir. Babası vefat etmiştir. Aşkın, babasının ölümünün ardından memleketine geri döner. Aşkın bir yandan babasının ölümünün acısını çekerken bir yandan da yıllar önce reddettiği hayatına geri dönmesinin yıkımını yaşar. Kendisine sürekli yeni bir yer arayan Aşkın; ailesi, yakın arkadaşı Ali ve onu değiştirmeyi kendisine görev edinmiş Oya arasında yeni bir hayat kurmaya çalışır. Aşkın, değiştirmek istediği bu dünyada düşlediği hayatı kurabilecek midir?...

    Ahmet Karaman'ın yönetmen koltuğunu ve senaryosunu üstlendiği film, içsel şeytanlarıyla uğraşan bir adamın kendini arayış hikayesi, herkesin hayatında var olan karakterlerin arasında süregeliyor. Filmin oyuncularından Yiğit Kirazcı, filme dair birkaç sorumuzu da cevapladı. İşte kısa röportajımız;

    Bu filmi kabul etmenizi sağlayan ne oldu?

    Senaryosunu özgün buldum ve filmde canlandırdığım Ali karakteri hiçbir rol kişisine benzemiyordu.

    Set aşaması nasıl geçti?

    Çok samimi desem çok doğru söylemiş olurum.

    Filmde bir adamın kendi içindeki arayışını görüyoruz. Yerli sinemada bireyi ele alan filmlerden çok olay ya da bir topluluğu ele alan filmler ağırlıklı. Bir insanın içsel dünyasını yansıtabilmenin zorlukları sizce neler oldu?

    Aslında ben bu konuda çok şanslıydım. Çünkü oynayacağım rol kişisinin kanlı canlı haliyle tanıştım. Yönetmenimiz Ahmet Karaman’ın arkadaşıydı. Sohbet ettik; yürüyüşünü, ritmini ve konuşurken belirli şeylere olan doğal tepkilerini izleme şansım oldu. Sonra da kamera karşısına geçip oynadım.

    Film diyor ki;  Vahşi gerçekliğin içinde rüyalar vardır. İnsan içgüdülerine mi güvenmeli yoksa duygularına mı? Siz hangi taraftasınız?

    Ben tarafsızlık taraftarıyım.

    Yerli sinemada sizce gelişmesi gereken yönler ya da kategoriler var mı?

    Bu ilk sinema filmim olduğundan sanırım bu soruyu cevaplamam için biraz erken.

    Hayalinizdeki rol nedir?

    Heath Ledger’ın hayat verdiği Joker kıvamındaki roller.

    Dizi oyunculuğu mu daha zorlayıcı yoksa film oyunculuğu mu?

    Bilemedim. 

    Televizyon filmi olan Tabula Rosa'nın ardından bu ilk sinema filminiz, nasıldı?

    Biz çekerken çok eğlendik.

    Film, vizyonunun öncesinde yurtdışında festivallerden ödüllerle döndü. Bununla ilgili neler söylemek istersiniz?

    Milan International Filmmaker Festival of World Cinema Ödülleri’nde ‘En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu’ ödülünü kazandım. Ne diyeyim; çok sevindim. İlk filmimle böyle bir ödüle layık görülmek çok güzel.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top