Hesabım
    Usta Oyuncu Burt Reynolds Hayatını Kaybetti!

    Oscar adaylığı bulunan sevilen aktör Burt Reynolds'ı kaybettik.

    Kurtuluş”, “Ateşli Geceler”, “The Longest Yard”, "The Cannonball Run", “Smokey and the Bandit” ve daha birçok unutulmaz filmden hatırladığımız usta aktör Burt Reynolds 82 yaşında hayatını kaybetti.

    Sık sık kendi dublörlüğünü yaptığı aksiyon filmleriyle yıldızı parlayan oyuncu, önemli romantik komedi filmlerinde de boy gösterdi. Jill Clayburgh ve Candice Bergen ile “Starting Over”da, Dolly Parton ile “The Best Little Whorehouse in Texas”da, Goldie Hawn ile “Best Friends”te ve Julie Andrews ile “The Man Who Loved Women”da rol aldı.

    Paul Thomas Anderson imzalı “Ateşli Geceler” filmindeki performansıyla kariyerinin 2. Altın Küre Ödülü’ne layık görüldü. Aynı yıl En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında Oscar’a da aday gösterilmesine rağmen ödülü Robin Williams’a kaptırdı. 1990-1994 yılları arasında yayınlanan komedi dizisi “Evening Shade”in yıldızı olarak hem Emmy Ödülü’nü hem de Altın Küre’yi kucakladı. 1978-1982 yılları arasında beş yıl boyunca her yıl Hollywood’un en çok kazanan yıldızı oldu. 1978 yılında rol aldığı dört farklı film aynı anda sinemalarda gösteriliyordu.

    Filmografisine 100’den fazla film sığdıran başarılı oyuncu kabul etmediği rollerle de bir hayli meşhurdu. “Yıldız Savaşları” serisinden Han Solo, “Sevgi Sözcükleri”nden emekli astronot Garrett Breedlove ve “Zor Ölüm” serisinden polis John McClane karakterlerini oynamayı reddettiği için sırasıyla Harrison FordJack Nicholson ve Bruce Willis’in kariyerleri bambaşka yönlere gitti.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top