Hesabım
    Rusya’nın Oscar Adayı “Sobibor” Oldu!

    Cannes Film Festivali’nde gösterilen "Sobibor" Oscar'a aday olabilmek için yarışacak.

    Rusya’nın bu seneki Oscar adayı açıklandı. Prömiyerini geçtiğimiz Mayıs ayında Cannes Film Festivali’nde gerçekleştiren drama filmi “Sobibor”, 91. Akademi Ödülleri’nde ‘Yabancı Dilde En İyi Film’ kategorisine aday olabilmek için yarışacak.

    Ilya Vasiliev’in “Alexander Pechersky: Breakthrough to Immortality” isimli kitabından beyaz perdeye uyarlanan film, 1943 yılında Sobibor Nazi toplama kampında Sovyet subayı Alexander Pechersky tarafından başlatılan ayaklanmanın gerçek hikayesini anlatıyor. Birçok esirin kaçmasına vesile olan ayaklanma, Nazi toplama kamplarında başlatılan tek başarılı ayaklanma olarak biliniyor.

    Rusya’da beş milyon dolardan fazla gişe hasılatı elde eden “Sobibor”un başrolünü ilk yönetmenlik denemesi için aynı zamanda kamera arkasına da geçen Konstantin Khabenskiy üstleniyor. Bir diğer başrol Christopher Lambert filmde Nazi kampının başındaki Karl Frenzel’e hayat veriyor.

    Rusya, 1991 yılında Sovyetler Birliği’nin dağılmasından bu yana Oscar’a 26 film gönderdi. Nikita Mikhalkov imzalı “Güneş Yanığı” 1994 yılında heykelciğe uzanırken, toplam altı film de adaylık elde etti. Ülkenin geçtiğimiz yılki adayı Andrei Zvyagintsev’in yönettiği “Sevgisiz” filmiydi. Oscar’a aday gösterilen film törenden eli boş dönmüştü.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top