Hesabım
    Malatya Uluslararası Film Platformu Başvuruları Başladı!

    Malatya Uluslararası Film Platformu hayata geçiriliyor.

    8. Malatya Uluslararası Film Festivali'nden destek bitmiyor. Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından, T.C Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Malatya Valiliği’nin katkılarıyla düzenlenecek olan festival, uluslararası projelerin yarışacağı Malatya Uluslararası Film Platformu’nu hayata geçiriyor.

    Bu yıl Türkiye-Azerbaycan ortaklığında gerçekleştirilen uluslararası platformunun başvuruları bugün itibariyle başladı. Malatya Uluslararası Film Festivali’nin resmi sitesi; malatyafilmfest.org.tr‘den yapılacak başvurular için son tarih 15 Ekim 2018.  

    9-15 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan festival, geçtiğimiz yıldan başlayarak ulusal sinemaya katkı amacıyla yapım öncesi destekler içeren Malatya Film Platformu’nu hayata geçirmişti. Yakın coğrafyadan ülkelerin katılımıyla önümüzdeki yıllarda büyük bir fona dönüştürülmesi planlanan platformun ilk anlaşmasını Azerbaycan ile imzalayan festival, platformun tanıtımı ve anlaşmanın imzalanması amacıyla Malatya Büyükşehir Belediyesi Fırat Salonu’nda bir basın toplantısı düzenledi. 

    Basın toplantısında ilk sözü alan Malatya Uluslararası Film Festivali Direktörü Suat Köçer, bu yıl Azerbaycan işbirliğiyle hayata geçirecekleri Malatya Uluslararası Film Platformu’nu önümüzdeki yıllarda yakın coğrafyayı içine alan büyük bir destekleme fonuna dönüştürmeyi planladıklarını söyledi. Türkiye ile ortak tarihi ve kültürel bağları olan Azerbaycan ile yola çıkmanın anlamlı bir başlangıç olduğunu belirten Köçer, merkezi Malatya’da olacak platformun önümüzdeki yıldan itibaren katılımcı ülkelerle genişleyeceğini ve bu coğrafyadan sinemacılar için önemli bir cazibe merkezi haline geleceğini ifade etti.

    Başvuruların 11 Eylül’de başlayacağını ve 15 Ekim’e kadar devam edeceğini söyleyen Köçer, üye ülke sinemacılarının katılabildiği uluslararası platform başvurularından, ön jüri tarafından seçilecek 10 projenin finalde yarışacağını belirtti. Finalistler arasından 3 proje, ana jüri tarafından Senaryo Geliştirme Destek Ödülü olarak 30’ar Bin TL destekle ödüllendirilecek.

    Azerbaycan Kültür Bakanlığı Kinostüdyo Direktörü Müşfiq Hatemov ise: “İleriki dönemlerde üye olacak yeni ülkelerle Malatya Uluslararası Film Platformu’nun başta Türki Cumhuriyetler olmak üzere yakın coğrafya için önemli bir sinema merkezine dönüşeceğine inanıyorum. Bugün bu anlamlı birlikteliğin ilk adımını atmaktan büyük sevinç duyuyoruz” dedi.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top