Hesabım
    18. Uluslararası Frankfurt Türk Film Festivali’nin Programı Belli Oldu!

    18. Uluslararası Frankfurt Türk Film Festivali’nde hangi filmler var?

    18. Uluslararası Frankfurt Türk Film Festivali'nin programı belli oldu. Festivalin basın toplantısı 11 Eylül Salı akşamı Zarifi Restoran'da gerçekleşti. Basın toplantısına festivalin kurucusu ve başkanı Hüseyin Sıtkı, TÜRSAK Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Fehmi Yaşar, Festival Koordinatörü Serap Gedik, Jüri Başkanı Ezel Akay katıldı.

    Filmhaus Frankfurt, ABG/Saalbau GmbH, Amt für Kommunikation und Stadtmarketing Frankfurt, T.C. Frankfurt Başkonsolosluğu, Kültür Ateşeliği, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü, Hessisches Ministerium für Wissenschaft und Kunst desteği, TÜRSAK Vakfı iş birliği ile Kültürlerarası Transfer Derneği tarafından düzenlenen 18. Uluslararası Frankfurt Türk Film Festivali'nin basın toplantısında Hüseyin Sıtkı, "Bu festival bu kadar farklı kültürleri içeren bir kentte bir aracı olsun, bir platform olsun istedim. Bu düşünceyle bu festivali hayata geçirdik. Amacımız bizim dışımızdaki insanlara kendimizi, ülkemizi, kendi insanımızı ve kültürümüzün bir parçası olan Türk Sineması’nı anlatmaktı. Amacımıza ulaştığımıza inanıyorum. Bugün Frankfurt Türk Film Festivali’ni yüzlerce Alman yüzlerce diğer etnik kökenlerden kültürlerden insanlar izliyor ve Türkiyeyi tanıyorlar." dedi.

    İki tane projenin altını çizmek istediğini söyleyen Sıtkı: "Birincisi 'Festival Hapishanede' özellikle sinemacı dostlarımızın ilgisini çekeceğini düşünüyorum Bu proje kapsamında da Frankfurt’un 500 kişilik hapishanesinde kadınlar ve erkekler hapishanesinde film gösteriyoruz, 6 yıldır. Çok büyük ilgi gördü. Almanya’da bildiğim kadarıyla böyle bir şey yok ve Türkiye’de de duymadım. 100’e yakın mahkum izliyor. “Festival Okullarda” diye ikinci projemiz var. Frankfurt’un orta okul veya lise düzeyinde bir okulunda film gösteriyoruz. O okul öğrencileri ile film üzerine konuşmalar yapıyoruz. Festival bu konseptiyle çok ilgi görüyor ve Avrupa ‘da örnek etkinlik olarak anılıyor ve kabul görülüyor. Hatta bir ölçü oldu diyebilirim.” dedi.

    Festival kapsamında düzenlenen “Alman Sinemacılar Gözüyle Türk Filmleri Yarışması”nda yer alacak filmler yönetmen Ezel Akay’ın jüri başkanlığında yapımcı/yönetmen Gani Müjde, yapımcı Şükrü Avşar, sinema yazarı Mehmet Acar, oyuncu Vildan Atasever, oyuncu Hakan Bilgin ve kurgucu Çiçek Kahraman’dan oluşan Türkiye Jürisi tarafından seçildi. Altın Elma Ödülleri bu yıl 7. kez sahiplerini bulacak.

    ALMANYA ‘DA YARIŞACAK 10 FİLM

    ALMANYA ‘DA YARIŞACAK 5 YÖNETMEN

    ALMANYA ‘DA YARIŞACAK 5 GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ

    ALMANYA ‘DA YARIŞACAK 6 SENARYO

    ALMANYA ‘DA YARIŞACAK 4 MÜZİK

    ALMANYA ‘DA YARIŞACAK 5 KADIN OYUNCU

    ALMANYA ‘DA YARIŞACAK 5 ERKEK OYUNCU

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top