Hesabım
    Ödüllü Dram Filmi "Bırakma Beni"den Türkçe Fragman!

    Cannes ödüllü Bosnalı yönetmen Aida Begic'in filmi "Bırakma Beni"den Türkçe fragman yayınlandı.

    Bırakma Beni filminden Türkçe fragman yayınlandı. Cannes ödüllü Bosnalı yönetmen Aida Begic’in yönetmen koltuğuna oturduğu dram filmi, gösterildiği ulusal ve uluslararası film festivallerinde büyük alkış toplamayı başardı. Gerçek bir hikâyeye dayanan film, iç savaş nedeniyle Türkiye’ye sığınmak zorunda kalan yetim çocukların hikayesine kulak veriyor.

    Küçük bir çocuk olan İsa'nın hayatı oyuncaklarla oynayıp okumayı öğrenmek gibi konforlardan uzaktadır. Küçük çocuk çok stresli bir evreyi geçirmektedir. Küçük İsa'nın annesinin ölümü onu fazlasıyla sarsmıştır ancak zorluklar bununla da sınırlı kalmaz. Çok sevdiği annesinin ölümünün ardından küçük çocuk Şanlıurfa'ya gönderilir. Bundan sonra yaşayacağı yer, Suriyeli çocukların kaldığı bir yetimhane olacaktır. İsa burada Ahmet ve Motaz'la tanışır ve arkadaş olur. Ahmed, Suriye'de kaybolan babasına tekrar kavuşacağı ümidi ile yaşamaktadır. Motaz ise yeniden evlenen annesi tarafından yetimhaneye bırakılmıştır. Farklı karakterde olan İsa, Ahmet ve Motaz'ın tek amacı vardır; o da yetimhaneden çıkıp yeni bir hayat kurmak. Her şeyini kaybetmiş olan bu üç küçük çocuğun birbirlerine olan bağları hayatlarını değiştirecek ve onlara kılavuzluk edecektir...

    Savaş mağduru 350’den fazla yetim çocuğun motivasyonlarını artırmak, adaptasyonlarını hızlandırmak ve rehabilitasyonlarına yardımcı olmak amacıyla Gaziantep, Şanlıurfa, Hatay ve Akçakale’de gerçekleşen atölye çalışmaları ile başlayan proje, bir film projesi ile taçlandırıldı. Beşir Derneği'nin ‘Yetim Projesi’ kapsamında çekilen filmin başrol oyuncuları dahil filmde rol alan tüm çocuklar ise bu kamplardan seçildi. Filmin başrolünde çocuk oyuncular Isa DemlakhiAhmad Husrom ve Motaz Faez Basha yer alıyor.

    Film, Türkçe dublajlı haliyle 21 Eylül'de sinemaseverler ile buluşacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top