Hesabım
    Meksika’nın Oscar Adayı Alfonso Cuaron İmzalı “Roma” Oldu!

    Meksika’nın bu seneki umudu Alfonso Cuaron’un yeni filmi “Roma”.

    Meksika’nın bu seneki Oscar adayı açıklandı. Prömiyerini geçtiğimiz ay Venedik Film Festivali’nde gerçekleştiren ve olağanüstü eleştiriler ile karşılanan drama filmi “Roma”, 91. Akademi Ödülleri’nde ‘Yabancı Dilde En İyi Film’ kategorisine aday olabilmek için yarışacak.

    Harry Potter ve Azkaban Tutsağı”, “Y Tu Mama Tambien”, “Son Umut” ve “Yerçekimi” gibi başarılı filmlerle karşımıza çıkan iki Oscar ödüllü Alfonso Cuaron’un yönetmenliğini ve senaristliğini üstlendiği film, Meksiko'da orta sınıftan ailelerin yaşadığı Roma mahallesinde, bir evde hizmetçi olarak çalışan genç Cleo'yu (Yalitza Aparicio) odağına alıyor. 1970'lerin siyasi ortamında geçen film, zaman ve mekanın insanlar üzerindeki gücü ve etkisini konu ediniyor. Filmin ‘En İyi Film’ de dahil olmak üzere birçok dalda Oscar’a aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

    Meksika, başarılı yönetmen üçlüsü Alfonso Cuaron, Guillermo del Toro ve Alejandro G. Inarritu’nun kişisel başarıları bir kenara, ‘Yabancı Dilde En İyi Film Ödülü’nü şimdiye kadar hiç kazanamadı. 1950’lerin ortasından bu yana Oscar’a film gönderen ülke toplam sekiz kere heykelciğe aday gösterildi. Ülkenin geçtiğimiz seneki Oscar adayı Tatiana Huezo imzalı “Tempestad” filmiydi.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top