Hesabım
    Boğaziçi Film Festivali’nden Sergei Loznitsa’ya Onur Ödülü!

    Boğaziçi Film Festivali’nin bu yılki Onur Ödülü’nün sahibi Ukraynalı auteur Sergei Loznitsa olacak.

    6. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali bu yılki Onur Ödülü’nün sahibi Ukraynalı auteur Sergei Loznitsa olacak. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla ve TRT’nin kurumsal iş ortaklığıyla, Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği ve Medya Akademisi tarafından düzenlenen festival, geleneksel tarih anlayışını ters yüz eden bakışı ve seyirciyi rahatsız etmekten çekinmeyen tavizsiz duruşuyla tanınan usta yönetmeni ödüllendirmenin yanı sıra, katılımcılarını da yönetmenle buluşturacak.

    6. Boğaziçi Film Festivali’nin retrospektif konuğu Ukraynalı auteur Sergei Loznitsa olacak. Belgesel sinemanın yaşayan en büyük ustalarından biri sayılan yönetmenin üçü Türkiye prömiyeri olmak üzere dört filmi gösterilecek. Türkiye’de ilk kez festival kapsamında gösterilecek olan 3 film;  bu yıl Belirli Bir Bakış bölümünden En İyi Yönetmen Ödülü ile dönen, Donbass Savaşı'nı konu alan kara mizah türündeki “Donbass”, Loznitsa’nın 1930’lar Stalin Rusya’sını bugüne dek yayınlanmamış fotoğraflar ve görüntüler eşliğinde anlatarak gerçekliğin sunumunu ve algılanışını sorgulayan Process (The Trial), Berlin’de yaşayan eski Sovyet ülkesi vatandaşlarının Kızıl Ordu’nun Nazilere karşı kazandığı Zafer Günü olan 9 Mayıs’taki kutlamaları üzerinden anma ritüellerimizi sorgulayan gözlemci belgeseli Victory Day ve Loznitsa’nın geçen yıl Cannes’da Altın Palmiye için yarışan ve rahatsız edici bir Doğu Avrupa portresi çizen filmi A Gentle Creature / Uysal Bir Ruh yönetmenin de katılımıyla sinemaseverlerle buluşacak.

    Usta yönetmen festivale özel bir masterclass da verecek. 6. Boğaziçi Film Festivali, bu yıl 26 Ekim-3 Kasım tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top