Hesabım
    Ünlü Çinli Yıldız Fan Bingbing'ten Aylardır Haber Yok, Hapsedildiği İddiası Gündemde!

    Çin'in ünlü yıldızı Fan Bingbing aylardır kayıp.

    Fan Bingbing'in kayboluşundaki esrar daha da büyüyor.  X-Men: Geçmiş Günler Gelecek filminin portallar açabilen Blink karakterine hayat veren ve Çin'in en tanınmış oyuncuları arasında yer alan Fan Bingbing aylardır kayıp durumda. Güzel yıldızın hayranları endişeleyle beklerken, Bingbing hakkında doğruluğu belirsiz haberler çıkmaya devam ediyor.

    Geçtiğimiz yıllarda film festivallerinin kırmızı halılarında ve Barselona'dan Busan'a moda podyumlarında düzenli olarak yer alan güzel oyuncu, 1 Temmuz tarihinden beri görülmedi. Son olarak bir çocuk hastanesini ziyaret ederken görülen oyuncunun, Çin'in popüler Sina Weibo sosyal medya ağındaki 63 milyon takipçili hesabı da 23 Temmuz'dan bu yana sessiz. 

    2016 yılında Forbes'a göre 17 milyon dolar kazanan oyuncu, dünyanın beşinci en yüksek ücretli oyuncusu olmuştu. Ertesi yıl, filmleri “Asya perspektifinden” değerlendireceğine söz verdiği Cannes Film Festivali Resmi Yarışma Jürisi'nde yer alıyordu. Bu yılın başlarında, Jessica Chastain, Penelope CruzLupita Nyong’o ve Marion Cotillard'ın da dahil olduğu çok uluslu bir casusluk filmi olan 355 filminin kadrosuna dahil olmuştu.

    Dedikodular ünlü yıldızın kayboluşunu, Çin’in devlet kontrolündeki film endüstrisinin şişirilmiş bütçeler ve yıldız güdümlü gişe rekortmenlerine sırt çevirdiği bir dönemde ortaya çıkan vergi kaçakçılığı skandalıyla bağdaştırıyor. Çin sinemasının en çok kazanan isimlerinden biri olan Fan’ın vergi kaçırdığı iddiaları Mayıs ayında gündeme gelmiş ve hakkında soruşturma başlatılmıştı.

    Mayıs ayında televizyon sunucusu Cui Yongyuan, Bingbing'e ait aynı yapım için yapılmış 2 ayrı sözleşmeyi basına sızdırmıştı. Sözleşmelerden birinde Bingbing'in 10 milyon renminbi (1,6 milyon dolar) aldığı görülürken, bir diğerinde ise aynı iş için 50 milyon renminbi (7.8 milyon dolar) aldığı görülüyordu. Çin'de "Yin-yang tekniği" olarak bilinen bu yöntem, düşük ücretli kontratın vergiye bildirilmesi ancak oyuncunun aslında yüksek olan kontrattaki meblağı alması ile işliyor.

    Geçtiğimiz hafta Çin’in devlet tarafından yayınlanan Securities'te yer alan bir haber ile oyuncu hakkında bir ipucu geldi. Sonradan kaldırılan haberde, Bingbing'in "kontrol altına alındığı ve yasal olarak yargılanmayı kabul ettiği" belirtiliyordu.

    Bingbing ile aynı duruma düşen ve devlet tarafından alıkonulan isimler mevcut. Dünyaca ünlü Çinli sanatçı Ai Weiwei, 2011'de üç ay boyunca gözaltına alındı. Daha sonra vergi kaçakçılığıyla ilgili bir itiraf imzaladıktan sonra serbest bırakıldı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top