Hesabım
    Pakistan ve Endonezya'nın Oscar Adayları Belli Oldu!

    Pakistan'ın seçimi "Cake"; Endonezya'nın seçimi ise "Marlina The Murderer in Four Facts" oldu.

    Akademi Ödülleri için ülkelerin adaylarını birer birer açıkladığı dönemde, Pakistan ve Endonezya da Oscar adaylarını açıkladı.

    Pakistan'ın Yabancı Dilde En İyi Film adayı Asim Abbasi yönetmenliğindeki "Cake" oldu. Cake, 2018'in Mart ayında Pakistan'da vizyona girip ciddi bir övgü ve gişe başarısı elde etmişti. Cake filmi, "A Girl In The River: The Price of Forgiveness" belgeseliyle Oscar kazanan yönetmen Sharmeen Obaid-Chinoy'un başkanlığındaki Oscar komitesi tarafından seçildi. Film, dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşadıkları için dağılan bir ailenin, ebeveynlerin hastalanması üzerine yeniden bir araya gelmesini konu ediniyor. Filmin başrolünde Pakistan'ın yıldız isimlerinden Aamina Shaikh ve Sanam Saeed yer alıyor.

    Endonezya'nın Yabancı Dilde En İyi Film adayı ise "Marlina The Murderer in Four Facts" filmi oldu. Güçlü kadın imgesini ön plana çıkaran filmde, adalet arayışında olan dul bir kadının evine hırsız girmesinin ardından birkaç adamı öldürmesiyle başlayan hikayesini konu ediniyor. Film, Cannes'ın 2017 seçkisinde gösterilmişti.

    Oscar Ödülleri 24 Şubat 2019'da sahiplerini bulacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top