Hesabım
    Danimarka’nın Oscar Adayı Sundance Ödüllü “The Guilty” Oldu!

    “The Guilty” 91. Oscar Ödülleri’nde Danimarka’yı temsil etmeye çalışacak.

    Danimarka’nın bu seneki Oscar adayı açıklandı. Prömiyerini gerçekleştirdiği Sundance Film Festivali’nde Dünya Sineması kategorisinin Seyirci Ödülü’nü kazanan gerilim ve drama filmi “The Guilty”, 91. Akademi Ödülleri’nde ‘Yabancı Dilde En İyi Film’ kategorisine aday olabilmek için yarışacak.

    İlk uzun metrajına imza atan Gustav Möller’in yönetmen koltuğuna geçtiği filmin başrolünü Jakob Cedergren üstleniyor. Filmin senaryosunu ise Emil Nygaard Albertsen ve yönetmen Möller yazıyor. Filmin ülkemizde 30 Kasım tarihinde vizyona girmesi bekleniyor.

    “The Guilty”, rütbesi masa başı işine indirilen polis memuru Asger Holm’e odaklanıyor. Acil durumlar için gelen telefonlara bakan Asger sıkıcı bir gün beklemektedir ancak kaçırıldığını söyleyen bir kadınla konuştuğunda her şey değişir. Panik halinde konuşan kadının bağlantısı birdenbire kopar. Polis istasyonuna tıkılı kalan Asger’in, başkalarını gözü ve kulağı olarak kullanması gerekecektir. Her geçen saniye zaman daralmakta ve olayın ciddiyeti artmaktadır.

    1956 yılından bu yana neredeyse her yıl Oscar’a bir film gönderen Danimarka’nın üç heykelciği bulunuyor. “Babette's Feast” ve “Pelle the Conqueror” filmleri ile 1987 ve 1988 yıllarında arka arkaya zafere ulaşan ülke, üçüncü Oscar’ını 2010 yılında “Daha İyi Bir Dünyada” ile kazandı. Ülkenin geçtiğimiz yılki adayı “You Disappear” adaylık elde edememişti.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top