Hesabım
    Dijital Sanatlar’dan “Turkish’i Dondurma” Geliyor!

    "Turkish’i Dondurma"nın başrollerini Ali Atay ve Erkan Kolçak Köstendil üstleniyor.

    Yaşanmış ve tarihin sayfaları arasında yerini almış hayat hikayelerini beyaz perdeye taşıyan Dijital Sanatlar Yapımevi, bu kez “Turkish’i Dondurma” ile 1. Dünya Savaşı sırasında Avustralya’da yaşayan iki Türk’ün hayatını sinemaya uyarlıyor.

    Sinema sektörünün güçlü aktörleri arasında yerini alan Dijital Sanatlar Yapımevi, bu yıl “Müslüm” ve “Çiçero”nun ardından üçüncü kez ‘motor’ dedi. Çekimleri devam eden “Turkish’i Dondurma” setine basın mensupları davet edildi. Yapımcı Mustafa Uslu, yönetmen Can Ulkay ve oyuncuların katılımıyla basın toplantısı düzenlendi. Senaryosunu Gürkan Tanyaş’ın yazdığı filmin başrollerini Erkan Kolçak Köstendil, Ali AtayŞebnem Bozoklu ve Will Thorpe paylaşıyor. Ulusal ve uluslararası oyuncularıyla ön plana çıkan filmde Caner Kurtaran, Marleen MathewsTristan Alexander, James Farley, Alma Terziç, Carl Warthon gibi isimler de yer alıyor.

    Hem komedi hem dram ögelerine sahip film, 1.Dünya Savaşı sırasında Avustralya’da yaşayan biri dondurmacı (Ali Atay), diğeri deveci (Erkan Kolçak Köstendil) iki arkadaşın yaşam mücadelesini anlatıyor. İngilizlerin çağrısıyla Anzak askerlerinin ülkemiz topraklarına geleceğini haber alan iki kafadarın, kendi vatanlarına dönmelerine izin verilmeyince, Avustralya’da cansiperane şekilde verdikleri mücadeleden esinlenerek çekilen “Turkish’i Dondurma” için Kemerburgaz eteklerine 7 bin metrekarelik araziye plato kuruldu. 1900’lü yılları yansıtan kasaba aslına uygun olarak birebir inşa edildi, döneme uygun kostümler hazırlandı.

    CGV Mars’ın dağıtımını üstleneceği “Turkish’i Dondurma” önümüzdeki yıl mart ayında vizyona girecek.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top