Hesabım
    Güney Afrika’nın Oscar Adayı “Sew the Winter to My Skin” Oldu!

    Oscarlar’da Güney Afrika’yı “Sew the Winter to My Skin” temsil etmeye çalışacak.

    Güney Afrika’nın bu seneki Oscar adayı belli oldu. Prömiyerini Toronto Uluslararası Film Festivali’nde gerçekleştiren “Sew the Winter to My Skin”, 91. Akademi Ödülleri’nde ‘Yabancı Dilde En İyi Film’ kategorisine aday olabilmek için yarışacak.

    Irk ayrımı dönemi öncesinde halk kahramanı statüsüne kavuşan efsanevi kanun kaçağı John Kepe’nin (Ezra Mabengeza) hikayesini anlatan filmin yönetmenliğini ve senaristliğini Jahmil X.T. Qubeka üstleniyor. 12 yıl boyunca dağlık Karoo bölgesinde saklanmayı başaran Kepe, kendisini tanıyan Dirk Goliath isimli çobanı öldürünce kaderini çizdi. Başlatılan insan avı sonunda yakalanan kanun kaçağı çıkarıldığı mahkemede suçlu bulundu ve idam cezasına mahkum edildi. Film, önümüzdeki ay Cape Town ve Londra film festivallerinde gösterilecek.

    “Sew the Winter to My Skin” Güney Afrika’nın 15. Oscar adayı oldu. İlk olarak 1989 yılında Oscar’a film gönderen Afrika ülkesi, 2005 yılında Gavin Hood’un yönettiği “Tsotsi” ile heykelciğe ulaştı. Bu zafer dışında bir adaylık elde eden Güney Afrika, iki kere de kısa listeye kalmayı başardı. Ülkenin geçtiğimiz yılki adayı “Yara” kısa listenin ötesine geçememişti.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top