Hesabım
    Yakup Yavru Hayatını Kaybetti!

    Uluslararası Adana Film Festivali'ne katılan değerli oyuncu hayatını kaybetti.

    Geçtiğimiz günlerde başlayan 25. Uluslararası Adana Film Festivali'nin açılış töreni ile ödül almak üzere Yaşam Boyu Başarı ve Onur Ödülleri törenine katılan Yakup Yavru, törenin ardından otel odasına dinlenmeye geçtiği sırada kalp krizi geçirdikten sonra hastaneye kaldırıldı. Tüm müdahalelere rağmen değerli oyuncu kurtarılamayarak hayata gözlerini yumdu. Yavru'nun cenazesinin nereye defnedileceği henüz bilinmiyor.

    1 Mart 1952 doğumlu Yakup Yavru'nun, aylar öncesinden mezar yerini ayırttığı belirtiliyor. Yavru mezarı hakkında "'Ölümlü dünya ne olur ne olmaz’ diye, İstanbulda Zincirlikuyu değil de kendi öz memleketimde aklım başımdayken, canım sağken yerimi satın alıp, mezarımı yaptırayım; dedim. Hiç olmazsa yarın öldüğümde insanlara sıkıntı çıkarmayım, dedim. Her şey hazır zaten kapakları bile hazır. Çok da keyifli oldu. Zaten yerimi de çok beğendim. Hemen ölesin geliyor. Öyle bir hoşuma gitti ki şimdi bir de hayrat için ismime çeşme yaptıracağım. Ben memnunum. Paraları oraya, buraya savuracağıma kendime göre, hayırlı bir şey yaptığıma inanıyorum. Mezarın arka kısmına özel olarak yaptırdığım 5 göze, ben öldükten sonra yağmur ve kardan etkilenmeyen çeşitli portrelerimi yerleştirecekler. Şimdi koyarsak, ayıp olur. Herkes Fatiha okumaya başlar, gerçekten öldü sanırlar. Ben öldükten sonra resimlerimi buraya yerleştirecekler. Çam fidanlarının aralarına da bazı oynadığım sinema filmlerinin afişleri konulacak. Mezarıma yaptırdığım toplam masraf 35 bin lirayı buldu. Daha da harcayacağım." sözlerini sarf etmişti.

    Birçok filmde ve dizide rol alan değerli oyuncu “Bana Sevgiyi Anlat”,. “Böyle Mi Olacaktı?”, “İkinci Bahar”, “Marziye”, “Unutabilsem”, “En Son Babalar Duyar”, “Kınalı Kar”, “Mihriban”, “Geniş Aile”, “Papatyam”, "İşler Güçler" gibi dizilerde ve "Büyük Adam Küçük Aşk", “Babam ve Oğlum”, “Kutsal Damacana”, “Recep İvedik”, “Destere”. “Ceberrut”, "Sağ Salim", “Baş Belası”, “Benzersiz”, “Aşka Geldik”, “Kiraz Mevsimi” gibi filmlerde de rol aldı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top