Hesabım
    Aile Komedisi "Babamın Ceketi"nin Basın Toplantısı Gerçekleşti

    Müfit Can Saçıntı'nın yeni filmi "Babamın Ceketi"nin basın toplantısı gerçekleşti.

    "Babamın Ceketi" filmi için oyuncuların da katılımıyla geçtiğimiz gün bir basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısına filmin oyuncularından Mert Turak, Erkan Can, Elif Nur Kerkük, Ünal Yeter, Sami Aksu, Ahmet ArımanTuncay AkçaYalçın Menteş'in yanı sıra filmin yönetmenlik ve senaristliğini üstlenen Müfit Can Saçıntı katılarak basından gelen soruları cevapladı.

    Müfit Can Saçıntı, film hakkında "Aslında eski değerlerle yeni değerlerin çatışmasını da anlatıyoruz. Mesela eskiden, 'Dürüstlük en büyük servettir.' denirdi. Şimdi ise dürüstlüğü enayilik olarak görenler var. Eskiden, 'Okumak en büyük erdemdir.' denirdi. Şimdi okumayı da enayilik olarak gören var. Biz bu değişen değerleri anlatmaya ve sorgulamaya çalışıyoruz. Bunu yaparken de asıl vermeye çalıştığımız mesaj, 'Hayatın güçlüklerini ancak sevgiyle aşabiliriz. Yani bizi sevenlerin, ailemizin, anne, baba ve evlatlarımızın desteğiyle kötü günleri aşabiliriz.' mesajını vermeye çalışıyoruz. O yüzden izleyicilerin ailece bu filme gelmesini tavsiye ediyorum. Eğer birbiriyle anlaşamayan evlatlar, anne ve babalar varsa, birbirini daha iyi anlayıp çıkacaklar sinemadan." sözlerini sarf etti.

    Aralarından hiç kimsenin "utanmayacağı" şekilde kaliteli bir iş yaptıklarını dile getiren Saçıntı, "Filmin finalinde çok büyük bir sürpriz var. Lütfen izleyenler filmi eşine dostuna anlatırken, sosyal medyada paylaşırken finali söylemesinler. Sürprizi kaçmasın." diyerek, filmde fragmanda olduğundan çok daha fazla komik sahnelerin bulunduğunu ve fragmana tüm komik sahnelerin sıkıştırılmadığını dile getirdi.

    Filmin başrol oyuncularından Mert Turak ise film hakkında "Baba oğul arasındaki kuşak çatışması, benim yaşadığıma çok yakındı. O sıcaklık ve samimiyeti sevdim. Filmde unuttuğumuz değerler var. Bu çok önemli. İnsanın kendinden, ailesinden bir şeyler bulması çok önemli. Ben bu tür namuslu komediyi de seviyorum. Belden aşağı esprilerin olmadığı ve Müfit Ağabeyin kaleminin çok güçlü olduğu bir senaryo. Seyirci, unuttuğu değerleri görmek, kendinden bir parça bulmak ve sadece gülmek için bu filme gelmeli. Bir samimiyet bulmak için gelmeli." diyerek filmdeki rolünü neden kabul ettiğini açıkladı.

    Evlenebilmek için iş bulmaya çalışan bir gencin hikayesini anlatan Yeşilçam tadındaki Babamın Ceketi 5 Ekim'de vizyona girecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top