Hesabım
    J.K. Rowling Fantastik Canavarlar Ayrımcılığını Savundu!

    Nagini'nin Asyalı olması ortalığı karıştırdı!

    Fantastik Canavarlar'ın ikinci filmi olan Fantastik Canavarlar: Grindelwald'ın Suçları'nın fragmanının yayınlanmasının ardından, Harry Potter evreni hayranları bir tartışmayı başlattı. Voldemort'un en sadık dostu ve Hortkuluk olduğunu bildiğimiz Nagini'yi canlandıracak kişinin bir Güney Koreli olması konuyu gündeme taşıdı.

    Twitter'da başlayan tartışmada hayranlar, oyuncu kadrosundaki tek Asyalı'nın daha sonraları beyaz bir adamın evcil hayvanı olacak olan bir yılanı canlandırmasının ırkçı bir tavır olduğunu belirtti. Bu filmleri nesilden nesile çocukların izleyecek ve etkilenecek olması da tartışmayı alevlendirdi. Filmi izleyen çocukların, Korelilerin insan yiyen yılanlar olduğunu düşünmelerinin kaçınılmaz olduğu öne sürüldü:

    Harry Potter evreninin yaratıcısı olan J.K. Rowling bu konuda sessiz kalmadı. Rowling, Nagini'nin insan halinin bir Asyalı olarak seçilmesinin tesadüf olmadığını, Nagini'nin Endonezya mitolojisindeki büyük yılan anlamına gelen The Naga'dan geldiğini belirtti. Mitolojide The Naga'nın bazen kanatlı bir canlı olarak, bazen ise yarı insan olarak tasvir edildiğini ekleyen Rowling, Endonezya'nın birçok Asyalı ırkı barındırdığını ifade etti:

    J.K. Rowling'in yanında olmayı tercih eden hayranlar da bulunuyor:

    Liberal insanların her şeyde ırkçılık aramalarından çok sıkıldım. Bunu tamamen liberal biri olarak söylüyorum. Nagini'nin Koreli olması ırkçılık demek değildir. Artık bunu durdurun.

    Fantastik Canavarlar: Grindelwald'ın Suçları 16 Kasım 2018'de vizyona girecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top