Hesabım
    Ayvalık Film Festivali ve Başka Sinema İzleyici İçin Hazır!

    Başka Sinema'nın düzenlediği Ayvalık Film Festivali biletleri yarından itibaren satışta!

    Azize Tan direktörlüğünde ve Kariyo & Ababay Vakfı sponsorluğundaki Ayvalık Film Festivali bu yıl ilk kez düzenleniyor. 5-10 Ekim tarihleri arasında yolculuğuna başlayacak olan festival boyunca Türkiye’den 40’ın üzerinde film sinemaseverlerle buluşacak, aynı zamanda söyleşiler, paneller, atölyeler çocuklara ve üniversite öğrencilerine yönelik etkinlikler gerçekleşecek. Festivalin açılış filmi Köpek DişiThe Lobster ve Kutsal Geyiğin Ölümü filmleriyle son dönemin en kayda değer yönetmenlerinden olan Yorgos Lanthimos’un son filmi Sarayın Gözdesi /The Favourite olacak.

    Ayvalık Film Festivali'nde Uluslararası festivallerde ödüller kazanmış, bağımsız sinemanın tanınmış yönetmenlerinin imzasını taşıyan filmlerin yanı sıra Türkiye’den son dönem öne çıkan yapımlar ve sinema klasiklerinin yer alacağı festivalin biletleri yarından (29 Eylül) itibaren satışa sunulacak.

    Açılış töreni 5 Ekim'de Ayvalık Amfitiyatro'da düzenlenecek olan festival kapsamında Kariyo & Ababay Vakfı (KAV) tarafından, sinema alanında yaratıcılığı, öncü ve örnek olmayı, ilham vericiliği , üretkenliği, ulusal ve uluslararası sanatsal başarıyı teşvik amacıyla  “Yılın Yönetmeni Ödülü”nü sahibine takdim edilecek. Emin Alper, Hakan Bıçakçı, Tülin Özen, Fatih Özgüven ve Yeşim Ustaoğlu’ndan oluşan danışma kurulunun son bir yılda çekilen filmler arasından önerdiği dört aday arasından KAV tarafından seçilecek olan yılın yönetmenine vakıf tarafından 100.000 TL para ödülü verilecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top