Hesabım
    Uruguay’ın Oscar Adayı “A Twelve-Year Night” Oldu!

    Uruguay “A Twelve-Year Night” ile ilk Oscar adaylığını kovalıyor.

    Uruguay’ın bu seneki Oscar adayı belli oldu. Prömiyerini Venedik Film Festivali’nde gerçekleştiren suç ve drama filmi “A Twelve-Year Night”, 91. Akademi Ödülleri’nde ‘Yabancı Dilde En İyi Film’ kategorisine aday olabilmek için yarışacak.

    Ödüllü sinemacı Álvaro Brechner’in yönetmenliğini üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda Antonio de la Torre, Chino Darín, Alfonso TortSoledad Villamil ve César Troncoso gibi isimler yer alıyor. Uruguay ilk kez 1992 yılında Oscar’a film gönderdi. Ancak gönderilen “A Place in the World” filminin aslında Arjantin asıllı olduğu ortaya çıktığı ve film diskalifiye edildi. O zamandan bu yana 15 kez şansını deneyen Uruguay henüz bir adaylık elde edemedi.

    “A Twelve-Year Night”, son 12 yıllarını geçirecekleri hücrelere götürülen üç siyasi tutuklunun hikayesini anlatıyor. 1973 yılında Uruguay, askeri diktatörlük ile yönetilmekteydi. Bir sonbahar gecesi üç siyasi tutuklu, düzenlenen gizli bir operasyonla hapishanedeki hücrelerinden alınarak bilmedikleri bir yere götürülür. Burası onların son 12 yıllarını geçirecekleri hücreleridir. Yapılmak istenen şey bellidir; mahkumlar öldürülmeyecek ama delirtilecektir. Yeni hücrelerinde deliliğe terk edilen mahkumlar arasında yıllar sonra Uruguay Başkanı olan Jose Pepe Mujica da vardır.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top