Hesabım
    55. Uluslararası Antalya Film Festivali'ne "Kadın" Paneli Damga Vurdu!

    ‘’Sinema Filmlerinden Televizyon Dizilerine Kadının Yükselişi’’ konulu panel yoğun ilgi çekti.

    55. Uluslararası Antalya Film Festivali perspektifinde ‘kadın’ teması ele alındı. Antalya Büyükşehir belediyesi tarafından düzenlenen festival kapsamında ‘’Sinema Filmlerinden Televizyon Dizilerine Kadının Yükselişi’’ konulu panel, yapımcı Fatih Aksoy, oyuncu Hazal Kaya ile oyuncu Özge Özpirinçci’nin katılımıyla gerçekleştirildi.

    Kadın senaristlerin kadın karakterleri yazmayı yeni öğrendiğini ifade eden Hazal Kaya, eskiden kadınların sahip olduğu gücün farkında olmadığını bugün ise kendine değer vermeyi öğrenmeye başladığını ve toplumun dayatmalarını kabul etmediğini, bunun da dizilerdeki hikayelere yansıdığını söyledi. "Ben Antepliyim. Bizim oralarda kavga çıkmasın diye akşam kapı çaldığında kadınlar açar kapıyı. ‘Ben kadınım, güçlüyüm’ bunları yeni yeni söylemeye başlıyoruz." diyen oyuncu, "Kadın senaristler yeni yeni kadın karakterleri yazmayı öğreniyor” dedi.

    Dünyadaki feminizm ve eşitlik kavramlarının Türk dizilerini de etkilediğini belirten Özge Özpirinçci ise, Sherlock dizisi ile akıllara kazınan, ardından Marvel'ın Doktor Strange'i olarak seyircilerle buluşan İngiliz oyuncu Benedict Cumberbatch’in ‘Kadın başrol oyuncusuyla aynı ücreti almayacaksam bu filmde oynamıyorum’ dediğini hatırlatarak, ‘Bir erkeğin bize bu şekilde destek olması, 2-3 kadınınla ilgili farkındalık yaratmaktan çok daha değerli. Tek istediğimiz eşitlik. Kadınlar artık korkmadan konuşabiliyor" diye konuştu.

    Son 5 yılda güçlü kadınların yer aldığı dizilerin daha çok izlediğini söyleyen Fatih Aksoy ise; "Her türlü kötü muameleye katlanan kadınların olduğu bir dönem vardı dizilerde. Korunmaya muhtaç, kocasının dizinin dibinde oturan… Bu karakterleri yaratan daha çok erkek senaristlerdi. Şimdi o dönem yerine bütün dünyayla mücadele edebilen, hayatı tek başına sırtlayabilen, sadece kendini değil çocuklarını, kardeşlerini de ayakta tutan kadınların hikayesini anlatıyoruz. Bunu yazan da kadın senaristler… İyi kadın yazarların sektöre girmesi kadın hikayelerinin daha iyi anlatılmasını ve dizilerin daha çok izlenmesini sağladı." diye konuştu.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top