Hesabım
    Ayvalık Film Festivali’nden Özel Projeler!

    Ayvalık Film Festivali’nin yeni projeleri açıklandı.

    Başka Sinema Ayvalık Film Festivali'nden 2 özel proje geliyor! Kültürel projelere ortam, mekân ve kaynak sağlamanın yanı sıra, yerel kurumlar ve sanat alanında üretim yapan profesyonellere farklı eğitim ve gelişim olanakları sunan Kültür İçin Alan ile olan işbirliği çerçevesinde, festival bu yıl Avrupa Film Günü ve Üniversiteliler Festivalde olmak üzere 2 özel projeye imza atıyor.

    Avrupa Film Günü kapsamında Avrupa sinemasının örnek filmleri seyircilerle buluşacak. Seçki kapsamında; kariyeri boyunca yeni şeyler denemekten vazgeçmeyen Jean Luc Godard’ın prömiyerini yaptığı 71. Cannes Film Festivali’nden ilk kez verilen Özel Altın Palmiye ile ödüllendirilen 85 dakikalık son filmi İmgeler ve Sözcükler, bu yılki Cannes Film Festivali’nde En İyi Yönetmen Ödülü’nü kazanan, birbirinden çok farklı iki insanın 1950’lerdeki Soğuk Savaş’ın gölgesinde yaşadıkları tutkulu olduğu kadar imkansız aşklarını konu alan Pawel Pawlikowski imzalı Soğuk SavaşNadine Labaki’nin sahip olduğu hayatı kabul etmeyen, kendisini dünyaya getirip iyi bakamadıkları için ailesine dava açan 12 yaşındaki bir çocuğun hikâyesini konu alan, Cannes’da Jüri Ödülü kazandığı son filmi Kefernahum (Caphanhaum) ve Rudiger Süchsland’ın Caligari’den Hitler’e adlı ilk belgesel filminin ardından çektiği ikinci belgeseli Hitler’s Hollywood gösterilecek. Belgeselinde 1933-1945 yılları arasında Hitler Almanya’sında çekilmiş filmlerle ilgili titiz bir inceleme yapan Süchsland, Fatih Özgüven ile Hitler’in propaganda bakanı Goebbels’in hayalindeki Nazi Hollywood’u ve o dönemde çekilen filmler üzerine bir de sohbet gerçekleştirecek. Söyleşi saat 16.30’da, filmlerin de gösterileceği Ma’adra Binası’nda yapılacak.

    Festivalin bir diğer mekanı Vural Sineması’nda ise İzlanda’nın bu yıl Yabanı Dilde En İyi Film dalında aday gösterdiği Benedict Erlingsson yönetmenliğindeki zekice yazılmış senaryosuyla dikkat çeken çevreci bir kadın filmi olan Women At War ve Paolo Sorrentino’nun skandallarıyla ünlü İtalyan başbakan Silvio Berlusconi‘nin hayatını anlattığı Loro izleyicilerle buluşacak.

    Sanat Fabrikası’nda ise 1970’lerden 1980’lere uzanan süreçte bir seri katilin hikâyesine odaklanan, Lars von Trier’nin son filmi The House That Jack Built, Oscar ödüllü Asghar Farhadi’nin başrollerinde Penelope Cruz ve Javier Bardem’in yer aldığı bir kutlama için İspanya’daki köylerine giden bir ailenin başına gelen beklenmedik olayları anlatan filmi Everybody KnowsStéphane Brizé’nin küresel kapitalizmi farklı boyutlarıyla tartışma ya açtığı son filmi Savaşta (At War) ve çocuklar izleyiciler için Barbara Bredero’nun yönettiği, bir zürafayla bir çocuğun dostluğu üzerinden farklılıkların bir toplumu nasıl zenginleştirdiğini anlatan filmi Zürafam (My Giraffe) filmlerinin gösterimi yapılacak. Filmin ardından saat 16.00’da Midi Cafe’de Genç Kültür ve Cinekid’in partnerliğinde yedi yaş ve üzeri çocuklar için tasarlanmış atölyelerde çocukları çok özel eğlenceler bekliyor.

    Sarımsaklı Özgürlük Parkı’nda gerçekleşecek Açıkhava sinemasında ise 89 yaşındaki usta Agnes Varda’nın Fransız fotoğrafçı ve sokak sanatçısı JR ile birlikte yönettiği, geçen yıl prömiyerini yaptığı 70. Cannes Film Festivali’nde “Altın Göz” ve “Palme de Whiskers” ödüllerine layık görülen, Fransa’nın köylerinde dolaşan yol filmi Mekânlar ve Yüzler ücretsiz olarak izleyicilerle buluşacak.

     Uluslararası festivallerde ödüller kazanmış, bağımsız sinemanın tanınmış yönetmenlerinin imzasını taşıyan filmlerin yanı sıra Türkiye’den son dönem öne çıkan yapımlar ve sinema klasiklerinin yer alacağı festival, 5 Ekim tarihinde start veriyor. 

    Bir diğer proje ise Üniversiteliler Festivalde! İzmir’in üç üniversitesiDokuz Eylül, Ege ve İzmir Ekonomi üniversiteleriyle işbirliği halinde festival için özel bir program oluşturuldu. Program kapsamında her üniversitenin sinema bölümünden seçilen 5 öğrenci, festival boyunca festivalin özel konukları olacaklar. Festivalin farklı alanlarında profesyonellerle birlikte çalışma fırsatı bulacak öğrenciler festivalin belgelenmesinde de önemli rol oynayacaklar ve kısa filmleri festival kapsamında    7 Ekim saat 20.30’da Vural Sineması’nda izleyicilerle buluşacak. Geleceğin sinemacıları, usta isimlerin filmlerini izleme ve etkinliklere ücretsiz katılma fırsatına da sahip olacaklar. Emin Alper ve Tülin Özen "Yönetmen-Oyuncu İlişkisi", Nadir Öperli, Anna Maria Aslanoğlu, Çiğdem Mater "Yapım”, Thomas Balkenhol “Kurgu”, Ercan Kesal “Senaryo” ve Gökçe Doruk Erten “Oyuncu Seçimi” konulu atölyeler için Ayvalık’ta olacak ve öğrencilerle deneyimlerini paylaşacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top