Hesabım
    “The Walking Dead”in Yıldızı Scott Wilson Hayatını Kaybetti!

    “The Walking Dead”in Hershel’ı Scott Wilson aramızdan ayrıldı.

    Fenomen dizi “The Walking Dead”in Hershel’ı olarak tanınan Altın Küre adayı aktör Scott Wilson 76 yaşında hayatını kaybetti. Başarılı oyuncu bir süredir kanser ile mücadele ediyordu.

    Scott Wilson 29 Mart 1942’de Amerika’da dünyaya geldi. 1960 yılında Thomasville Lisesi’nden mezun oldu ve spor bursu ile üniversiteye girdi. Kazandığı halde okula gitmeyen Wilson, sarhoş olduğu bir gece kendini oyunculuk dersinde buldu. Birkaç hafta derse katılan Wilson yapmak istediği mesleğin oyunculuk olduğuna karar verdi. Genç isim 1967 yılında rol aldığı Norman Jewison imzalı beş Oscar ödüllü “Gecenin Sıcağında” filmiyle sinema sektörüne adım attı.

    Başarılı oyuncu 1980 yapımı “The Ninth Configuration” filmindeki performansıyla En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında Altın Küre’ye aday gösterildi. “CSI: Crime Scene Investigation” ve “The OA” dizileriyle de tanınan aktör uzun kariyerine 60’tan fazla film sığdırdı. Aktörün boy gösterdiği son yapım ise bu yıl vizyona giren Christian Bale’li “Vahşiler” filmi oldu.

    Kariyeri boyunca birçok unutulmaz filmde rol alan Scott Wilson’ın filmografisinde “In Cold Blood” (1967), “Castle Keep” (1969), “The Gypsy Moths” (1969) “The Grissom Gang” (1971), “The New Centurions” (1972), “Muhteşem Gatsby” (1974), “Ölüm Yolunda” (1995) ve “Cani” (2003) gibi filmler yer alıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top