Hesabım
    AACTA Asya Film Ödülü İçin Adaylar Belli Oldu!

    Yılın En İyi Asya Filmi Ödülü için yarışacak adaylar açıklandı.

    Her sene Avustralya Sinema ve Televizyon Sanatları Akademisi (AACTA) tarafından dağıtılan En İyi Asya Filmi Ödülü için yarışacak adaylar belli oldu. Açıklanan dokuz aday arasında Hindistan’dan üç, Çin’den iki, Güney Kore, Malezya, Tayvan ve Japonya’dan ise birer film yer alıyor.

    Bu yılın adayları arasında Çin’den “Dying to Survive” ve “Youth”, Hindistan’dan geçtiğimiz yıl Berlin Film Festivali’nde prömiyer yapan “Newton”, psikolojik drama “Gali Guleiyan” ve aktör Sanjay Dutt’un hayatını anlatan “Sanju”, Japonya’dan Altın Palmiye ödüllü “Shoplifters”, Güney Kore’den “1987 When The Day Comes”, Tayvan’dan “The Bold, The Corrupt and The Beautiful” ve Malezya’dan “Tombiruo” bulunuyor.

    Ödül jürisinde Oscar ve Altın Küre ödüllü aktör Russell Crowe, Çinli senarist Liu Yi, Avustralyalı yönetmen ve yapımcı Paul Currie (Savaş Vadisi), Finli yönetmen, yapımcı ve senarist Renny Harlin (Zor Ölüm 2), Güney Koreli yönetmen Woo-seok Yang, Japon aktris, yönetmen, yapımcı ve senarist Kiki Sugino, Hintli aktör Anupam Kher, Hintli aktris Shabana Azmi ve Avustralyalı eleştirmen ve senarist Margaret Pomeranz yer alıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top