Hesabım
    Ayvalık Film Festivali Tam Gaz Sürüyor!

    Ayvalık Film Festivali sinema severlerle yoluna devam ediyor.

    Başka Sinema Ayvalık Film Festivali 3. gününde de hız kesmedi. Kariyo & Ababay Vakfı ana sponsorluğunda gerçekleşen Başka Sinema Ayvalık Film Festivali 3. gününde de dopdolu bir programla sinema severlerin karşısındaydı. Festival 3. gününe her gün olduğu gibi üniversite öğrencileri için düzenlenen atölye ile başladı.

    Pek çok başarılı filmin kurgusunda imzası bulunan Thomas Balkenhol filmlerinden videolar kullanarak öğrenciler için ders niteliğinde bir atölye düzenledi ve öğrencilere “Kurgu masal gibidir. Bir varmış, bir yokmuş, bir köy varmış. Köy meydanında da bir çeşme varmış… Kurgu da böyledir. Masallardaki gibi yan yana koyarsınız. Kız ile oğlanın bir aşk hikâyesi yaşayacağını sezmeye başlarsınız. Parçalardan bütünü elde edersiniz,” diyerek kurguya bakış açısını aktardı. Alman yönetmen Rudiger Süchsland de ikinci belgeseli Hitler’in Hollywood’u (Hitler’s Hollywood) gösterimi sonrası izleyicilerle bir araya geldi.

    Festival programında yer alan iki müzik belgeseli; Oscar Ödüllü belgeselci Kevin McDonald’ın yönettiği, unutulmaz sanatçı Whitney Houston’ın hayatını konu alan Whitney ve Roger Appleton’ın yönettiği John Lennon’ın hayatını konu alan Lennon’ı Ararken (Looking For Lennon) filmlerinden yola çıkarak düzenlenen İkonlar Çağına Veda başlıklı bir söyleşi düzenlendi. 

    Yol Kenarı filminin Vural Sineması’nda gerçekleşen gösteriminin ardından filmin yönetmeni Tayfun Pirselimoğlu, oyuncuları Taner Birsel ve Rıza Akın’ın yanı sıra usta görüntü yönetmeni Andreas Sinanos izleyicilerle bir araya geldi.

    Çocuklar için düzenlenen atölyede bu kez Ayvalık’ın Zeytin Çekirdekleri grubundan çocuklar belki de geleceğin sinemacıları ilk kez hayal güçlerinden yola çıkarak yazdıkları hikayelerini, hazırladıkları maket cep projeksiyonundan izlediler.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top